İçişleri Bakanı Soylu, Diyarbakır'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'Teröriste gerekli cevabı verdik şimdi yatırımlar geliyor.

arda
Haber albümü için resme tıklayın

İçişleriBakanı SüleymanSoylu, "Teröriste gerekli cevabı verdik, şimdi yatırımlar geliyor. Başbakan'ımız Diyarbakır'da Cazibe Merkezleri Programı'nı açıkladı, yatırımlar için müracaatlar başladı." dedi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu'da binlerce kişinin bu kapsamda istihdam edileceğini, milyarlık yatırımların hayata geçirileceğini müjdeledi.

Soylu, "Ağrı'da 4 bin 417 kişi işe alınacak, 1 milyarlık yatırım için müracaat var, Bingöl'de 8 bin 680 kişi yeni işe alınacak, 2 milyarlık yatırım için müracaat var, Diyarbakır'da 37 bin 246, Mardin'de 28 bin, Muş'ta 10 bin, Siirt'te 7 bin, Şanlıurfa'da 40 bin, Şırnak'ta 5 bin, Tunceli'de bin, Van'da 15 bin kişi işe girecek." ifadelerini kullandı.

"Derdimiz geleceğimiz ve kardeşliğimizdir"

"Anladınız mı niçin terörle mücadele ediyoruz? Derdimiz insanımız, gencimiz, geleceğimiz ve kardeşliğimizdir. Biz sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Medeniyetimizi de ihya ve inşa etmeye çalışıyoruz." diyen Soylu, terör örgütünün yaktığını, yıktığını hatırlattı.

Camileri, kütüphaneleri, medreseleri, külliyeleri, tarihi inşa ettiklerine işaret eden Soylu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kudretli ve zengin bir devlet olduğunu vurguladı.

Soylu, "O, 2 bin dolarlık kişi başı gelir zamanları geçti. Bugün 11 bin dolarlık kişi başı gelir zamanındayız. 25 bin dolara gidiyoruz. Allah'ın izniyle 2023, 2053, 2071'e hep beraber gidiyoruz." diye konuştu.

Belediyelere yapılan görevlendirmelere birilerinin kızdığına dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Bu, 'antidemokratik.' dediler. Sen kardeşi kardeşe düşürmek için belediyeleri terör yuvası haline getirince bu antidemokratik ve hukuk dışı değil, öyle mi? Sen verdiğimiz vergilerle yol yapacağına, orada çalışanların rızkından kesip, dağa gönderdiğin zaman bu antidemokratik ve hukuk dışı değil öyle mi? Sen bunu git o Avrupalı dostlarına anlat, bize anlatma. Biz hakkın ve hukukun ne olduğunu onlardan önce öğrendik. Dinimizden, geleneğimizden öğrendik."

Soylu, belediyelere görevlendirme yapılmasının ardından asfaltlar, kültür evleri, otobüs durakları yapılmaya başlandığını anlatarak, bölge illerine büyük bir heyecanla gittiğini belirtti.

Paraların artık dağa değil, millete ve hizmete gittiğini dile getiren Soylu, Hani Belediyesince hayata geçirilecek hizmetleri anlattı.

Soylu, yıllardan beri bu paraların nereye gittiğini sorulması gerektiğini ifade ederek, kardeşliği istismar edenlerin bu soygun düzenine son vereceklerini, hep birlikte bambaşka bir yolculuğa çıkılacağını bildirdi.

"Yeni sistem laf değil, iş üretenin sistemi"

Yeni sistemin önemini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Keşke bunları Kılıçdaroğlu'na da anlatsaydım. Kürt kardeşimin dertlerinin istismarını yapar, şimdi PKK ve FETÖ ile kol kola. Kasetle genel başkan oldu. Kaseti FETÖ yaptı. Kılıçdaroğlu'nu niye size şikayet ediyorum, biliyor musunuz? Çünkü bu mevcut sistemi savunuyor, arkasına saklanıyor. Onun için Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak önemli değil. 25 puan oy alıp, yatıyor. Ondan sonra hepimize meydan okuyor, sadece konuşuyor. Bunların işi gücü 'hayır'. Bunlar birinci köprüye, ikinci köprüye 'hayır' dediler. Bunlar iş bilmezler. Yeni sistem laf üretenin değil, iş üretenin sistemi. Millete hizmet eden, hizmetkar olanın sistemi. Kaos, ekonomik kriz üreten bir sistem değil. Dünyaya Türkiye'nin gücüyle meydan okuduğu bir sisteme gidiyoruz. Meclis güçlü olacak, hükümet kendi işini yapacak."

"Gençler Meclis'te de yolunuz açık olacak"

Soylu, milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesine değinerek, gençlerden milletvekili olunmayacağının belirtildiğini anlattı.

Türkiye'nin batıya karşı en büyük üstünlüğünün genç nüfusu olduğunu vurgulayan Soylu, şunları dile getirdi:

"Gençlerden Çanakkale'de, Kurtuluş Mücadelesi'nde şehit olur, kimsenin yaşına bakılmaz. 15 Temmuz'da memleketin istikbali için şehit olur ama milletvekili olmaz. Avrupa'da 18 - 23 yaş arasındakiler milletvekili olabiliyor. Dertleri ne? Yaşlanıyorlar ve gençleri sistemin içine erken sokarlarsa, yaşlılıklarını ortadan kaldırabilecek ve üretmeye devam edebilecekler. Onlar yapacak, biz yapamayacağız öyle mi? O günler geçti artık. Gençler Meclis'te de yolunuz açık olacak, beraber Türkiye'yi yönetmek için elinizi taşın altına sokmakta da yolunuz açık olacak."

Bu memlekette hukukun üstünlüğünün, demokrasinin ve huzurun esas olacağına işaret eden Soylu, herkesin birbirine kardeşlik hukuku içerisinde davranacağını aktardı.

Devletin şefkatini, merhametini, adaletini, hizmetini hiçbir zaman eksik etmeyeceğini vurgulayan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve hükümetin, bunun teminatı olduğunu kaydetti.

"Bundan sonra kimse PKK'nın adını ağzına alamayacak"

Soylu, terörle mücadeledeki kararlılığı belirterek, "Teröre karşı öyle bir mücadele ortaya koyuyoruz ki bundan sonra hiç kimse PKK'nın adını ağzına alamayacak. Onu silip, tarihin derinliklerine gömeceğiz. Hiç merak etmeyin Kürt kardeşimin üzerinde kurduğu baskıyı da ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 300 yıldır ilk kez bu kadar güçlü durumda olduğunu bildiren Soylu, bunun önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Soylu, fabrikaların çalışacağını, gençlerin iş sahibi olacağını aktararak, dünyaya Türkiye'nin nasıl güçlü olduğunun, mazlum milletlere nasıl elini uzattığının beraberce gösterileceğini söyledi.

Bunun için 16 Nisan'ın önemli olduğuna dikkati çeken Soylu, 16 Nisan'ın, birliğin ve kardeşliğin yükselmesi için en önemli gün olduğunu sözlerine ekledi.

23 Mar 2017 - 18:42 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.