HRÜ’de  “Ulusal Hipertansiyon, Dislipidemi ve Obezite Eğitim Sempozyumu”

Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ev sahipliğinde Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği tarafından '

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen sempozuyda başta kalp damar hastalıkları, tansiyon yüksekliği, kolesterol bozukluklarına nedene olan olumsuzluklar ve hastalıklar hakkında alanlarından uzman akademisyenler tarafından tartışılacak.

Oturum başkanı Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Füsun Saygılı ve HRÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz’in yapacağı ve Türkiye’deki önemli üniversitelerden alanında uzman 150 akademisyen ve diğer branşlardaki hekimlerin de katıldığı sempozyumda hastalıkların tanısı ve tedavisi ile ilgili bilgiler aktarılacak.

Öte yandan sempozyumda “Diyabetik Yağlı Karaciğer Hastalığı Yaklaşım,Tanı,Tedavisinin” oturum başkanlığını Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrin Anadalı Başkanı prof.Dr.Tevfik Sabuncu, “Akılcı İlaç Kullanımda” ise Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Endokrin Prof. Dr. Mehmet Ali Eren yapacak.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş hekimi Ahmet Güzelçiçek , yaptığı açıklamada sempozyumun bölgemiz ve ülkemize tıp alanında önemli katkılar sunacağını söyledi.

HRÜ’nün önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptığını belirten Güzelçiçek, “Böyle önemli bir toplantının Göbeklitepe yılı ilan edilen 2019 yılında yapılmasının bilim çevrelerinin dikkatini Şanlıurfa’ ya ve Göbeklitepe ‘ye çekeceği düşünüyorum” dedi.

Sempozyum 8 Aralık’ta sona erecek.

07 Ara 2019 - 22:36 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.