HRÜ Rektörü Sanayicileri Ziyaret Etti

HRÜ Rektörü Çelik; ‘Üniversite Olarak Sanayici ve Girişimcilerimizin Her Zaman Yanındayız'

Şanlıurfa sanayisinin durumu hakkında bilgi almak, Ar-Ge çalışmaları ve ürün çeşitliliğini artırmak için proje türleri ile ilgili karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak amacıyla Harran Üniversitesi Yönetimi, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ediyor.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, Akçakale Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cevher İlhan Cevheri, Teknik Bilimler MYO Tekstil Teknolojisi Programı Öğretim elemanları Mustafa Cemil Büyükkılıç, Şeyda Gür ve Kübra Yıldız ile birlikte Şanlıurfa Organize Sanayi bölgesinde bulunan İplik fabrikalarını ziyaret ettiler.

Ziyarette Karbel Konfeksiyon Genel Müdürü Salih Azak ‘Şanlıurfa’nın ve bölgenin kalkınmasına önem verdiklerini bu amaçla bölgeye yatırım yaptıklarını belirtti. Dünyanın tanınan markalarına gömlek ürettiklerini ve Şanlıurfa’da bulunan işsizlere istihdam anlamında yardımcı olduklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’te Ar-Ge merkezlerinin önemine değindi. Üniversite-sanayi işbirliğinin arzu edilen seviyeye ulaşabilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı. Üniversitenin ulaşılamaz olmadığını, tam tersine her türlü işbirliğine açık olduğunu anlatan Rektör Çelik, Üniversite olarak Teknokent aracılığı ile Organize Sanayi Bölgesindeki girişimcilere teknik destek anlamında yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

Rubenis İplik A.Ş. Fabrikasında ise girişimci Osman İpek ve Fabrika genel müdürü Metin Özdemir ile görüşme gerçekleşti. Osman İpek, Harran Üniversitesi’nin Rektörü ve hocalarının ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade etti.

HABER MERKEZİ

01 May 2019 - 17:18 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.