Hrü'de İslam'ın Harem-i İzzeti Kudüs Paneli

Harran Üniversitesi'nde 'İslam'ın Harem-i İzzeti Kudüs' konulu panel düzenlendi.

Osmanbey Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak, İnsan-Der Başkanı Mustafa Kırıkçı, İlahiyat Fakültesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Celil Abuzer ve Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip katıldı. Harran Üniversitesi ile Şanlıurfa Gençlik Merkezinin ortaklaşa düzenlediği panele öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Panelde konuşan İnsan-Der Başkanı Mustafa Kırıkçı, Mevlana'nın 'Yüreğinde aşk olmayan yok olsun' sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasına, "Yüreğinden Kudüs sevgisi olmayan Müslümana ne diyebiliriz ki" diyerek İslam'ın en önemli kentlerinden, çevresi kutsanmış ve İslam'ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksayı yüreğimizde yer vermemiz gerektiğini söyledi. Panelin bir diğer konuşmacısı İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Celil Abuzer ise Cuma günü hutbelerde Kudüs konusunun işlendiğine dikkat çekerek, "Başka ülkelere baktım. Mesela Suudi Arabistan'da hutbelerde anne baba hakları konuşuldu. Bahreyn'de başka şeyler. BAE başka hutbe okundu. Demek ki bu bayrağı düştüğü yerden kaldıracak olan bizleriz. Bu yük bizim omzumuzda. Bizler bu kutsalı yüklenmek zorundayız" dedi.

En son söz alan Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip ise Selahattin Eyyübi'nin Kudüs şehrine verdiği öneme değinerek onun şiirini Arapça okudu. Yaklaşık olarak iki saat süren panele Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Yeni, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

HABERLERCOM

12 Ara 2017 - 17:16 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.