Her Şeyden Mahrum Mahalleye Sadece Oy İçin Geliyorlar

Karaköprü ilçesine bağlı Mehmetçik Mahallesi sakinleri Yaklaşık 2 yıldır alt yapı sorunu ve temizlik sorunu ile boğuştuklarını belirterek Büyükşehir

Her Şeyden Mahrum Mahalleye Sadece Oy İçin Geliyorlar
T Bayram
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı MehmetçikMahallesi yıllardır hizmet bekliyor. Merkeze bağlı bir mahalle olmasına rağmen ne altyapısı ne de temizlik işleri yapılan mahalle artık üvey evlat muamelesi görüyor. Urfa’nın her yerine götürülen hizmet bir tek onlara uğramıyor. Artık durumdan bıkan mahalle sakinleri ne kadar şikayet etseler de boş. Bir türlü beklenen hizmet gelmiyor. Yaz kış demeden kokudan hastalıktan ve sivrisinekten geçilmeyen mahalleli yetkililerin sadece oy zamanı oldu mu geldiğini ve oy toplamak dışında başka bir iş yapmadıklarını belirtti. Belediyeye birçok kez başvurmalarına rağmen bir türlü sonuç alınmadığını söyleyen mahalleliler, çocuklarının pis sudan kirli ortamdan her gün hastalandıklarını söyledi.

Tek çözüm Cumhurbaşkanına Mektup Yazmak

Mahalleliler artık yetkililerden umutlarının kalmadığını oy zamanı gelip uğrayacaklarını dile getirerek artık tek çözüm yolunun Cumhurbaşkanına mektup yazmakta olduğunu söyledi. Ne belediye başkanlarının ne de yetkili başka kişilerin durumu umursadıklarını söyleyen Mahalle sakinleri, artık bu devirde köylerin bile alt yapılarının yapıldığı, parke taşlarına kavuştuğunu ancak kendilerinin üvey evlat muamelesi gördüklerini söyledi.

Mahallede alt yapı yok pis su mahalleye akıyor

Mahalle merkez ilçe oln Karaköprüye bağlı olup alt yapısı Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlik işleri ise Karaköprü Belediyesi tarafından yapılan bir mahalle. Ama söz konusu mahalle de ne alt yapı ne de temizlik işleri yapılıyor. Mahalleliler adeta bir hastalık yuvası içeresinde yaşıyorlar. Akan pis suda mahallede bulunan çocuklar oyun oynuyor bundan dolayı çocukların olası bir sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmaları kaçınılmaz.

Mahalle Hizmetten başka her şey var

Konu ile ilgili tepkisini dile getiren mahalle sakinleri ise kendilerinin imarlı bölgede olduklarını, elektrik, su abonelerinin olduğunu ancak hizmetin olmadığını söyledi. Mahallede herhangi bir hizmetin yapılmadığını ve orada 100 üzerinde ailenin yaşadığını söyledi. Mahallede herhangi bir oyun alanında bulunmadığına vurgu yapana mahalle sakinleri, dışarı oyun oynamaya çıkan çocuklarının çamur ve pis su içinde oyun oynadığını herhangi bir parkında bulunmadığını söyledi.

‘Hizmetten başka her bir şeyimiz var’

“Göründüğü gibi her sıkıntı var sokakların haline bakın köy bile böyle değil.” Sözlerini kullanan Mahalle sakini Ramazan Öztürk, “Şanlıurfa’ya yakışıyor mu? Elektrik direkleri mahallenin ortasında ve eski direkleri bulunuyor bu direklerin yerine beton direk olması lazım. Hiç bir yetkili ilgilenmiyor ne gelen var, ne giden yollar pislik içinde kirli sular akıyor mahalleye araçlar giremiyor. Burası imarlı bölgedir, resmi parselleri vardır hiç bir kaçak mevzusu yoktur. Elektrik, su abonelerimiz var. Hizmetten başka her bir şeyimiz var. Burada çocuklar pislik içinde yaşıyor. Sabah okula giden öğrenciler pislik içinde gidiyor. Bu öğrenciden ne bekleyebiliriz. Bir park yeri yok eğlence yeri yok pisliğin içinde oyun oynuyorlar eve gelince eve bile pisliği giriyor. Bundan sağlık kuruluşlarının haberi yok mu birçok kez şikâyet ettik sürekli göz ardı ediyorlar.” dedi.

‘Hiç kimsenin umurunda değil herkes karına bakıyor’

Dışarıda gönül rahatlığı ile oturamadıklarını ve bütün evlerin önünün pislikten geçilmediğibi söyleyen bir diğer mahalle sakini Halime Filiz

,

“Dışarıda oturamıyoruz evimizin önünde oturamıyoruz etraf pislik götürüyor her yerden kumar taşıyor nereye gidelim bilemiyoruz. Kış olmasına rağmen her tarafta sivrisinek dolu evimizin içinde yatamıyoruz. Boş ne kadar sitem etsek de boş hiç kimsenin umurunda değil, herkes parasına bakıyor.” dedi.

‘Ancak Cumhurbaşkanına mektup yazarak hal olur’

Filiz” “Bu köy merkeze bağlı hiçbir şey yok diğer köyler hep parke taşlı hepsinde kanalizasyon var burada hiçbir şey yok. Burası karaköprüye bağlı hiçbir şey yok ne parke taşı ne alt yapı nede bir bakım var hiçbir şey yok. Çöp konteynır biz taşır buraya getirtiriz belediye görevlisi alıp geri götürüyor. Herkes toplanır gelir söz verir ama oyların alır. Ondan sonra kimseyi görmeyiz artık on defadır sitem ediyoruz boştur kimse umursamıyor. Ancak Recep Tayip Erdoğan külliyeye bir mektup göndersek ancak onlar halleder. Başak kimse hal etmiyor.” Diye konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

21 Kas 2017 - 09:16 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.