HDP Yerelde Seçim Startını Verdi

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa İl Eş Başkanları Aliye Kızıldemir ve Halil Akbaş yaptığı açıklama ile yerel seçim startını verdikleri ve

HDP Şanlıurfa İl Örgütü yerel seçimlerle ilgili özel bir otelde basın mensupları ile bir araya geldi. Yapılan toplantıya HDP İl Eş Başkanı Aliye Kızıldemir, Halil Akbaş DBP İl Eş Başkanları Sema Aişeoğlu ve Bekir Karageçili katıldı. Yerel seçimler için çalışma startı verdiklerini söyleyen İl Eş Başkanı Aliye Kızıldemir, 31 Mart günü yapılacak yerel seçimleri öncesinde aday adayı Başvuru sürecini 20 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında yapılacağını söyledi. HDP olarak yerelde güçlü olduklarını ve buna bağlı olarak halkın sorun, sıkıntılarının neler olduğunu çok iyi bildiklerini belirten Aliye Kızıldemir, aday adayı başvuru sürecinde alınacak başvuruları iyi inceleyip yerelde halkın sorununu temelden çözebilecek güçlü adayla seçimlere katılacaklarını söyledi.

‘Her ittifaka açığız’

İl Eş Başkanı Aliye Kızıldemir’e yönlendirilen yerelde ittifak sorusuna ise parti olarak bu konuda görüşmelerinin olduklarını genel merkezin talimatı doğrultusunda Şanlıurfa’da da, “Urfa’nın sorunlarına çözüm üretebilecek ilkesel bir şekilde bütün ittifaklara açığızdır” dedi.

Urfa’nın Sorunlarına Çözüm Üretebilmek İçin Biz HDP Olarak Hazırız

13 Ekimde Olağanüstü Kongre ile bizler halkımızın teveccühü doğrultusunda bundan sonraki süreçte Şanlıurfa’da, Urfa’mızı, Urfa’da yaşayan halkımızın ihtiyaçlarına cevap geliştirebilme, Urfa’da demokratik siyasetin önünü açabilme için görevi devraldık diyen HDP İl Eş Başkanı Aliye Kızıldemir, “Bugün esas gündemimiz biliyorsunuz önümüzde yaklaşık 4 ay sonra bir yerel seçim var, 31 Mart 2018 yerel seçimlere gideceğiz. Daha önce Demokratik Bölgeler Partisi olarak yerel seçimlere katılmıştık. Önümüzdeki seçimlere de HDP olarak seçimlere girme kararı aldık. Bildiğiniz gibi hepimiz de Urfa’nın yereliyiz, Urfa’nın yerelden sorununa hepimiz hâkimiz, Urfa’mızın sıkıntılarını biliyoruz, ihtiyaçların farkındayız, önümüzdeki yerel seçimlerde Urfa’da en güçlü sonucu almak için Urfa’nın sorunlarına çözüm üretebilmek için, sıkıntıları gidermek ve bir bütün olarak Urfa’nın ekonomik sorunlarını tutarak bütün sorunlara çözüm üretebilmek için bizler HDP olarak hazırız. “dedi.

“Türkiye’ye Genelinde İse Toplamda 102 Belediye Kazandık”

Urfa’da biz daha önce Barış ve Demokrasi Partisi olarak girdiğimiz seçimlerde 4 tane ilçemizi kazandıklarına değinen Kızıldemir, “Türkiye’ye genelinde ise toplamda 102 belediye kazandık. Birçok ilçelerimizde ciddi mana da zorladık ama olmadı. Önümüzdeki yerel seçimlerde hedefimiz ise Urfa’yı bir bütünen olarak kazanmaktır. Yani hem merkez hem de ilçeler olarak çok güçlü bir başarı aritmetiği açığa çıkarmaktır. Buna ihtiyaç vardır Şanlıurfa’nın buna ihtiyacı vardır. Aslında AK Parti’nin Urfa’yı getirdiği noktayı iyi biliyoruz, Urfa2da sorunlara çözümler üretebilecek demokratik siyaset anlayışı çerçevesinde bizler HDP olarak hazırız ve bugünde de bunun startını vermiş bulunmaktayız. Şuana kadar çok ciddi çalışmalar yürütüldü. Bizler yönetime gelir gelmez ilk önce tüm ilçelerimiz ziyaret ettik. Ve bu ziyaretler neticesinde hem ilçelerimizde fizibilite çalışmaları yaptık hem de aynı zamanda özgün olarak fizibilite çalışması yapan birimleriminiz vardı. Tüm ilçelerimize giderek bizler örgütlerimizi esas alarak ama bunun yanında yerellerde fizibilite çalışmalarını daha çok geniş kapsamlı alanda bir bütünsel halkın görüşünü açığa çıkartarak çalışmalar yürütüldü.” İfadelerini kullandı.

“Bizim Halkımızdan Talebimiz Bizlere Güvensinler”

Bu kapsamda çok nitelikli çalışmalar yürüteceğiz diyen Kızıldemir, “Bundan sonraki dönemde 20 Kasım ile 5 Aralık arasında aday aday başvuruları alınacaktır. Bu kapsamda çok nitelikli çalışmalar yürüteceğiz, Urfa’da mutlaka Urfa’nın sorunlarına ciddi anlamda çözüm üretebilecek parti olarak aynı zamanda aday adayları arasında bu kişileri de çözüm gücü noktasında ciddi kişilikleri açığa çıkartarak aday adaylarımız konusunda ki çalışmalarımız hızlandıracağız. Şuanda sahadayız, alanlardayız çalışmalar içeresindeyiz, Urfa’nın sorunlarına hâkimiz, Urfa’nın beklentilerini biliyoruz dolayısı ile bizde bu beklentilere cevap vermek bu sorunlara cevap verebilmek için bir bütün olarak il örgütlerimizle hem DBP olarak hem de HDP olarak bu çalışmaları çok yoğun bir şekilde neticelendirmek için çalışıyoruz. Bizim halkımızdan talebimiz bizlere güvensinler, Urfa’da başka bir yaşamın mümkün olduğunu hep birlikte görelim. Halkı mutlaka bir sorun parçası değil, halkı sorun olarak gören değil halkı sorunun çözüm gücü olarak gören ve halkı yönetimin bir parçası haline getiren anlayışla sorunlarımıza çözüm üretebilmek için bizler hazırız, bu bağlamda halkımıza çağrımız biz diyoruz ki HDP Urfa’da büyük kazanacak, halkla beraber kazanacak halkla beraber yönetecektir. Çok yakın zamanda Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’da açıklamalar yaptı, bizler de yerelden doğru daha öncesinde olduğu gibi bundan sonra da biz yerelimizin sorunlarına çözüm üretebilecek ve bu noktada mutlaka demokratik değerler çerçevesinde yaklaşabilecek çözüm üretebilecek aday adayları belirlenecektir. Urfa’nın sorunlarına çözüm üretebilecek ilkesel bir şekilde bütün ittifaklara açığızdır. Bu yönlü de araçlarımız var bu yönlü yapılan önerileri de dikkate alıyoruz, yapılan çalışmalara da çok büyük değerler biçiyoruz.” Diye konuştu.

Haber:Ayhan KESİCİ

16 Kas 2018 - 12:29 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.