Hayvan Pazarında Denetim Yapılmıyor Mu?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Eyyübiye İlçesinde bulunan yeni hayvan pazarı pislikten geçilmezken durum 'denetim yapılmıyor mu' sorusunu

Kaçak kesimlerle vatandaşlara sağlıksız koşullarda tabiri yerinde ise sofrasına leş götürülmüş oluyor. Kaçak olarak kesilen hayvanlarını sağlık durumuna bakılmıyor. Bu hayvanların önceden ölüp, ölmediğine bakılmıyor, rastgele küçük ve büyükbaş hayvanlar kesiliyor. Şehirin değişik noktaları korsan mezbaha gibi kullanılıyor. Eyübiye, Haliliye ve Karaköprü İlçelerinde günlük binlerce kaçak kesim yapılıyor. Belediye zabıtaları başta olmak üzere, Sağlık İl müdürlü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü konu hakkında her hangi bir işlem yapmadığı ortada.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak Eyübiye ilçesi sınırlarında bulunan hayvan pazarındaki sağlıksız durum dikkat çekerken, bir görevliye rastlamak mümkün bile değil. Şanlıurfalıların ve kasapların büyük ve küçükbaş hayvan almak için gittikleri Hayvan Pazarında uluorta kesim yapılıyor. Kentte mevcut yasal izni ve imkanları bulunan iki (2) kesimhanenin bulunmasına rağmen adaklık kurban alan vatandaşlar ve kasaplar burada hemen hayvanları kesip parçalıyor ardından evlerine ve iş yerlerine götürüyor. Kasaplar için ticari amaçlı da kesim yapılarak hijyen kurallarının hiçe sayıldığı pazarda veteriner hekim ve kontrolleri yapılamadan kesim ulu orta yerlerde denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde yapıldığı görüldü.

31 Ağu 2018 - 04:48 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.