Hayrat-Der’den Yetimler Yararına Kahvaltı Programı

Hayrat İnsani Yardım Derneği (Hayrat-Der) Siverek temsilciliğince yetimler ve eğitim yararına kahvaltı programı düzenlendi.

urfalı
Haber albümü için resme tıklayın

Düzenlenen program çerçevesince dernek gönülleri tarafından evde hazırlanan kahvaltılık yiyecekler hazırlandı. Belediye Sosyal Tesisleri Cudi Paşa Konağında katılımcılara sunulan yiyeceklerden elde edilen gelirin Suriyeli yetimler yararına kullanılacağı belirtildi.

Dünyanın birçok bölgesinde faaliyet yürüttüklerini dile söyleyen Hayrat-Der. Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Abdullah Toprak, “Yetime umut ol projesi kapsamında hem Türkiye’de hem bölgemizde hem de muhtelif İslam ülkelerinde yetim çalışması yapmaktayız. Yetim desteklemenin yanı sıra bununla beraber eğitim merkezleri kurduk. Mevcut sivil toplum kuruluşları arasında ilk defa yapılan bir çalışmadır. Hem Şanlıurfa’da hem Suriye’de hem de yaklaşık olarak 12 ülkede yetim eğitim merkezlerimiz bulunmakta. Bu çocukların maddi iaşeleriyle beraber eğitim çalışmalarını yürütmekteyiz. Bugün de Siverek’te yetim kahvaltısı düzenliyoruz. Elde edilen gelirle Şanlıurfa’daki kız ve erkek yetim eğitim merkezlerimizde kullanmak üzere bir organizasyon yaptık. Katılımda beklentilerimizin üzerinde çıktı, bağışçılarımıza bu noktada teşekkür ediyoruz.” dedi.

Savaş nedeniyle İdlib’ten Türkiye’ye gelen ve Şanlıurfa’daki Hayrat-Der eğitim merkezinde kalan 11 yaşındaki Esma Alih, “Bana Türkiye’de çok iyi bakıyorlar, her istediğimi yapıyorlar. Buradan çok memnunum, teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Deyrizor’dan Şanlıurfa’ya gelen Rumeyl Seyidrabah eğitim merkezinde temel dersleri aldığını ve mutlu olduğunu söyledi.

Programa AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, STK ve oda temsilcileri, vatandaşlar ve yetim öğrenciler katıldı.

18 Şub 2019 - 11:04 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.