Hasat Sonrası Pamuk İzdihamı Kameralara Yansıdı

Afaracılar tarladaki pamuğu toplamak için izdihama neden oldu.Yüzlerce afaracı pamuk tarlasına akın etti.Hasat sonunda tarladaki pamuğu toplayıp geçimlerini

Şanlıurfa'da hasat sonrası tarlada kalan pamuğu toplamaya için tarlaya girmeye çalışan yüzlerce afaracı, ilginç görüntüler oluşturdu. Yüzlerce vatandaşın köprüyü geçip tel örgüleri aşarak tarlaya girmesi cep telefonu kameralarına yansıdı.
Şanlıurfa'da vatandaşların en büyük geçim kaynaklarından biri olan pamuk hasadında sona doğru gelindi. Çiftçiler, tarladaki son ürünleri toplarken afaracı olarak adlandırılan hasat sonu toplayıcıları ise geride kalan pamukları toplayabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yaşanan bu durum, ilginç görüntülerin de ortaya çımasına neden oldu. Merkez Eyyübiye İlçesi kırsalında çekilen cep telefonu görüntüleri hasat sonu afaracılar arasında yaşanan mücadeleyi en açık şekilde gösteriyor. Pamuk tarlasının kenarında bekleyen afaracılar, ürünün tamamen kaldırılmasının ardından tarlaya akın ediyor. O anlar başka afaracı tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Harçlıklarını çıkarıyorlar
Hasat sonu tarlada kalan pamuğu toplayıp harçlığını çıkarttığını söyleyen Halil Aykan, "Topluyoruz, satıyoruz ve harçlığımızı alıyoruz. Bunu yapmaya mecburuz. Kilosu 1 lira 10 kuruş, 1 lira 15 kuruş. Günde 200 kilo topluyorum" dedi.
Akşama kadar çalıştıklarını söyleyen Mehmet Kılıç ise, Sabah gelip pamuk topluyoruz. Saat 6 da gelip akşam 16.00'da gidiyoruz. Herkes para kazanmak için kendisine topluyor. Kilosu 1 lira 10 kuruş, 1 lira 15 kuruş arasında" şeklinde konuştu.
Afaracıların tarladan ve yol kenarından topladığı pamuğu satın alan Halil Müjde ise, "Biz burada pamuk alıyoruz, satıyoruz. Ortalama 1 lira 10 kuruş ile 1 lira 50 kuruş arasında alıyoruz. Islak olunca daha ucuza alıyoruz ama iyi olunca pahalı alıyoruz. Biz de 1 lira 50 kuruş ile 1 lira 60 kuruş arasında satıyoruz" ifadelerini kullandı.

12 Kas 2017 - 13:33 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.