Harran’a Meslek Yüksek Okulu Açılıyor

Açık hava müzesini andıran kalıntıları kadar bilimin beşiği olarak bilinen ve yetiştirdiği alimlerle nam salan Şanlıurfa'nın otantik ilçesi

Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçeye Harran Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulunun kazandırıldığını belirterek, "Harran Üniversitesi Rektörlüğü ile iş birliği halinde uzun bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Meslek Yüksek Okulunun iki programla eğitim öğretime açılacağını belirtti. Çocuk Gelişimi ve Mimari Restorasyon programlarından oluşan Meslek Yüksek Okulu sayesinde şehir dışında okuma imkanı bulamayan özellikle kız çocuklarının yüksek öğrenimden mahrum kalmayacaklarını” şeklinde konuştu Harran’ın sadece kalıntılarıyla değil ilim ve irfanla anılmaya devem etmesi gerektiğini, bu nedenle göreve geldiği günden itibaren eğitimin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını ifade eden Özyavuz, “Medeniyet tarihimizde çok önemli bir yeri olan kadîm şehrimiz Harran eğitim alanındaki yatırımları fazlasıyla hak etmektedir. Yetiştirdiği bilginlerle, alimlerle anılan kentimize yakışan bir yatırım bir hizmet oldu. Bu müjdeyi Harran halkımıza vermekten gurur duydum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Özyavuz, Yüksek Okul açılması kararının Yüksek Öğretim Kurumunca onaylandığını, önümüzdeki 2018 /2019 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için çabalarının süreceğini sözlerine ekledi.

İHA

21 Nis 2018 - 13:55 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.