Harran Üniversitesi Tüm Ülkeye Zeytincilik Eğitimi Verecek

Harran Üniversitesi Anadolu Kültürünü Araştırma ve Doğasını Koruma Derneği (AKAD) ile imzaladığı protokol çerçevesinde ülke genelinde verilecek

HarranÜniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından, başta zeytincilik olmak üzere badem, fıstık, incir vb. yüksek ekonomik değeri olan ağaçların üretilmesi, dikilmesi ve yetiştirilmesi amacıyla “Harran Zeytincilik Eğitim ve Üretim” Projesi ile ülke genelinde eğitimler düzenlenecek.

Anadolu Kültürünü Araştırma ve Doğasını Koruma Derneği tarafından sağlanacak ekonomik destekle yapılacak eğitim ve etkinlikler için Harran Üniversitesi Rektörlüğünde bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, ilkokul, ortaokul ve liselerin de yer alacağı bu proje ile ülkemizde, geleceğin önemli ekonomik ve çevresel ürünlerinden biri olan zeytinciliği, badem ve fıstık gibi ekonomik değeri olan bitkileri geliştirmek amacını taşıdıklarını açıkladı.

Rektör Taşaltın; “Harran Üniversitesi öncülüğünde başta zeytincilik olmak üzere yararlı göreceğimiz (fıstık, incir, badem vb.) ürünleri yetiştirmeyi teşvik etmek, ürünlerin üretimine katkıda bulunmak, çocuklardan başlayarak insanları bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında Şanlıurfa genelinde zeytin, badem, fıstık vb. bitki fidanları üretilecek ve dikilecektir” dedi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesini temsilen, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar sorumluluğunda yürütülecek bu proje için Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, AKAD Başkanı Abdurrahman Aydın tarafından imzalanan protokol töreninde, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep Gündoğan da hazır bulundu.

HABER MERKEZİ

16 Ara 2017 - 08:09 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.