Harran Üniversitesi GAP zeytinciliğini Dubai’de tanıttı

Harran Üniversitesi zeytin ve zeytinden üretilen ürünlerde yine farklılığını ortaya koydu. 2016 yılına ait yeni ürünler Dubai'de yetkili satıcı

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye’deki üniversiteler içerisinde ilk ve tek zeytinyağı üretim tesislerine sahip ve Ebrulim markasıyla ünü ülke sınırlarını aşan Harran Üniversitesi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde uluslararası etkinlik çerçevesinde tanıtım yaptı.
GAP-BKİ tarafından desteklenen GAP Bölgesi yerel zeytin çeşitlerinin çoğaltılması alt yapı projesi kapsamında bölgesel, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin ve GAP zeytinciliğinin geliştirilmesi ve tanıtılması için bölge zeytinciliğinin tanıtımını üstlenen ve ülkemizden kendi alanındaki tek davetli olarak katılan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar, Dubai’de en yeni ürün ve üretimlerin sergilendiği, sektörün en önemli dinamiklerinden kabul edilen ’International Conference on Sciences, Technology and Social Sciences’ konferansına konuşmacı olarak davet edildi.



Konferansta Güneydoğu Anadolu zeytin çeşitleri ile ilgili sözlü sunum yapan, sektörün uluslararası alandaki potansiyelinin daha iyi anlatılması yönünde bir sürece dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar, etkinlik hakkında şunları söyledi:
“Zeytin ve zeytinyağının tanıtım elçisi olarak, dünya pazarlarındaki tanıtımımızı güçlendirmek için Dubai’de yerimizi aldık. Dubai özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya pazarları açısından oldukça önemli bir konuma sahiptir. Fuarda, ihracatta ülkemizin pazar payını arttırabilecek bir noktaya gelmek için gerekli tanıtım ve sunumlarımızı gerçekleştirdik. Konferans sonunda Harran Üniversitesi Ebrulim zeytinyağı, zeytin ve sabunlarından ziyaretçilere hediye ettik. Ayrıca dünyanın en büyük organik fuarı olan Almanya-Numberg’de geçtiğimiz hafta Harran Üniversitesi zeytin ve zeytinyağı, sabunlarını yine GAP-BKİ tarafından desteklenen bir organizasyonla organik ürün çeşitliliğimizi sergiledik. Almanya ve çevre ülkelerden bayiler, sektör profesyonelleri, Harran Üniversitesi standını ziyaret ederken, birçok ülkeden araştırmacılar da standımızı ziyaret ederek fuara katılım gösterdiler."

23 Şub 2017 - 14:12 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.