Harran İlahiyat 30. Yılında

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla bir panel tertip etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz'ün

Panele konuşmacı olarak İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Yusuf Ziya Keskin ve Yrd. Doç. Dr. M. Cüneyt Gökçe katıldılar. Programın açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Şu anda ırkçılık peşinde koşanların yanlışlarını kim söyleyecek. Bu konuda aydınlatma görevi, yanlışları söyleme görevi bu dini en iyi bilen ilahiyatçılarındır. Günümüzde Arapçılık, Kürtçülük, Türkçülük peşinde koşanların yüzde kaçı memnun olduğunu sormamız lazım” dedi.

FETÖ TAMAMEN MÜSEYLEMETÜL KEZZABÇILIKTIR

Rektör Taşaltın konuşmasında 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ’yü İslam’ın ilk döneminde ortaya çıkan sahte peygamber Müseylemetül Kezzab’a benzeterek şunları söyledi; “FETÖ denen bir olay var. Kâinat imamıymış! Din, Allah katında İslam’dır, Bunların hep gizli gündemleri olmuş. Açık değiller. Bakın hiçbir peygamberin gizli mesajı yoktu? O zaman demek ki kâinat imamı denen olay tamamen Müseylemetül Kezzabçılıktır, Başka bir izahı var mıdır” diye konuştu.

URFA’DA İLAHİYATIN TEMELLERİ OSMANLIYA KADAR GİDER

Programın açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz, İlahiyat Fakültesinin 1987 yılında çıkarılan bir kanunla Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak kurulduğunu söyledi. Ardından 1992 yılında Harran Üniversitesinin kurulmasıyla üniversite bünyesine geçtiğini dile getiren Akgündüz; “Osmanlı döneminde Urfa’da yirmiye yakın medrese var ve bir o kadar da tekke ve zaviye bulunuyor. O halde Urfa’daki ilahiyat eğitiminin bir tarihi temellerinin bunlar olduğunu söylemek mümkün. Bu tarihi temellerden beslenen fakültemiz, Urfa’da İlahiyat anlamında eğitimin en iyisini verme hususunda emin adımlarla yoluna devam ediyor” dedi.

İLAHİYAT İDEOLOJİ ÜRETEN YERLER DEĞİLDİ

Panelin konuşmacısı olan Prof. Dr. Yusuf Ziya Keskin, İlahiyat Fakültelerinin İslam’ı temel kaynaklarından öğrenmek için bilimsel çalışma yapan kurumlar olduğuna dikkat çekerek; İlahiyat fakülteleri toplumun din konusunda aydınlatılmasında, öğretmen yetiştirilmesinde, diyanete eleman yetiştirilmesinde oldukça önemli görevler yapıyor. Tabi ki ilahiyat fakülteleri topluma yön veren kuruluşlar olması bakımından da önem arz ediyor. Geçişli cemaatler, gruplar, ilahiyat fakültelerinden adam devşirerek kendi ideolojilerine destek sağlamaya çalışıyorlar. Çünkü topluma etki eden insanlar, ilahiyatçılardır. İlahiyat eğitimi sorgulamacı bir eğitimdir. Bir cemaat değildir, bir tarikat değildir.

İdeoloji üreten bir yer değildir, ama en azından İslam’ı temel kaynaklarından öğrenmek için bilimsel çalışma yapan kurumlardır” diye konuştu. Panele Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. M. Akif Nacar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz, Öğretim Elemanları ve öğrenciler katıldı.

28 Şub 2017 - 13:00 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.