Halk oyunları il yarışması sona erdi

Şanlıurfa'da Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Yarışması sona erdi. Minikler yıldızlar gençler ve büyükler kategorisinde gerçekleştirilen müsabaka

Şanlıurfa'da Kulüpler ArasıHalk Oyunları İl Yarışması sona erdi. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde gerçekleştirilen müsabaka renkli görüntülere sahne oldu.

GAP Arena Spor Salonunda gerçekleştirilen yarışmada miniklerde ve yıldızlarda Haliliye Belediyespor Kulübü, Gençlerde Eyyübiye Belediyespor Kulübü, Büyüklerde ise Karaköprü Belediyespor Kulübü il birincisi oldu. Şanlıurfa'nın yöresel oyunu olan halk oyunları yarışmasına 8 takım 64 oyuncu katılırken oyucular davul tokmakları ritimleriyle kıyasıya mücadele etti. Halk oyunlarının Şanlıurfa için önemli bir değer olduğu belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, oyuncuları ve hocalarını tebrik etti. Halk oyunlarının görsel bir şölen oluşturduğunu aktaran İl Müdürü Keşküş, "Halk oyunları davuluyla zurnasıyla kulağa hitap ederken yöresel kıyafetleri ve oyunuyla da göze hitap ediyor. Kentimizin yöresel oyunlarının unutulmaması geleceğimize taşınması için halk oyunları yarışmalarına önem veriyor, katılım sağlanması için önemli çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dereceye giren takımların kupaları ödül töreniyle takdim edilirken takımlar ödül törenin ardından bir araya gelerek halay çekti.

21 Şub 2017 - 16:04 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.