‘’Haberlere Aldanıp Şanlıurfa’ya Gelmeyen Pişman Olur’’

Şanlıurfa'nın sınır ilçelerine yakın yerlerde Suriye tarafında PKK/YPG'ye karşı başlatılan ve 3 gün önce 120 saat ara verilen Barış Harekatı

‘’Haberlere Aldanıp Şanlıurfa’ya Gelmeyen Pişman Olur’’
Video için play'e tıklayın

Türkiye'nin, terör örgütleri

PYD

/

YPG

/

PKK

ve DEAŞ'ın kendi sınırlarına yönelik tüm tehdit ve saldırılarını engellemek için başlattığı harekâtın, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik başlattığı Barış Harekatı 3 gün önce 120 saatlik araya girdi.

Şanlıurfa’nın bazı sınır ilçelerinde harekat nedeniyle sıkıntılar yaşanırken sivil kayıplarda yaşandı. İlçede durum böyleyken Şanlıurfa merkezde hayat normal seyrinde devam etti, etmeye devam ediyor. Bazı sosyal medya organlarında ‘’Şanlıurfa’da savaş var, Şanlıurfa terör bölgesi’’ gibi asparagas haberler yer alsa da Şanlıurfa turizmi bu Harekattan etkilenmedi. Şanlıurfa merkezde herhangi bir sıkıntının olmadığını ve gezmek için Balıklıgöl, Göbeklitepe, Eyüp Peygamber gibi tarihi-dini mekanları tercih eden turistler hallerinden memnundular.

Şanlıurfa Bölgesel Turist ve Rehberler Odası Başkanı Müslüm Çoban Urfanatik mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunarak turist rehberleri bakımından merkezin Şanlıurfa olduğunu belirterek, Suriye’de yaşanan olayların turizmi etkilememekle beraber otellerdeki doluluk oranıyla iyi olduğunu vurguladı.

“Suriye’deki Çatışma Şanlıurfa Turizmini Etkilemedi”

Suriye’de yaşanan çatışmadan dolayı Şanlıurfa Turizminde bir kısıtlama olmadığını söyleyen Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban; “Suriye’de devam eden savaştan dolayı çok şükür Şanlıurfa bölge turizmimizi hiçbir engelleme kısıtlama olmadı. Şuanda sizde görüyorsunuz Balıklıgöl’de olsun, Göbeklitepe’de olsun, Harran’da olsun ve Şanlıurfa'nın diğer tarihi alanlarında şuanda yoğun turizm sezonumuz devam ediyor” diye konuştu.

“Otellerimizde Boş Yer Yok”

Otellerde boş yer olmadığı ifade eden Başkan Müslüm Çoban; “Yine şuanda Şanlıurfa’mızda otellerden neredeyse boş yerimiz yok bütün turist rehberlerimiz dolu o bakımdan Suriye'deki bu iç savaş ve Suriye'de devam eden olaylardan dolayı şuanda Güneydoğumuzda ve Urfa’mızda hiçbir turizm anlamında bir kısıtlama yok. Umut ediyoruz ki bu savaşın bir an önce bitmesi ve tamamiyle taşların yerine oturması Suriyelilerin kendi vatanlarına dönmesi ve Türkiye'mizin de kendi gündemine dönmesi” dedi.

“Şanlıurfa’da Turizminde Büyük Hareketlilik Var”

Şanlıurfa’da turizminde büyük hareketlilik olduğunu ifade eden Müslüm Çoban; “Turizmde gerçekten büyük bir hareketlilik var çünkü özellikle bölgemizin, Urfa’mızın Mezopotamya'nın 2 dönemi var; Nisan Mayıs’tan oluşan ilkbahar ve sonbahar şuanda Eylül, Ekim hatta özellikle Şanlıurfa'da bölgede otellerde yer bulamayan acentelerimiz var. Kasım ayına kadar da şuanda rezervasyonları var şuanda yani kasım ayının sonuna kadar da otellerimiz dolu görünüyor. Bu bakımda da buda mutlu ve sevindirici, insanlarımız gelip Şanlıurfa'yı ve bölgeyi gezmek istiyor” şeklinde konuştu.

“Haberlere Bakıp Urfa’ya Gelmeyen Turistler Gelmediklerine Pişman Oluyorlar”

Haberlere bakıp Urfa’ya gelmeyen turistler olduğunu söyleyen Çoban; “Suriye'de devam eden olaylara rağmen halen turizmde her hangi bir sıkıntı yok ayrıca şöyle durumlarda var diyelim ki; 45 kişilik bir grup geliyor İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den, Trabzon’dan diğer ilerde olsun Türkiye’mizin çeşitli şehirlerden gelen insanlar 3-5 insanımız haberlerdeki durumlara bakıp bölgeyi gelmekten çekiniyorlar. Ama sonradan buradaki arkadaşlarının çektiği fotoğraflardan onların düşüncelerini öğrendikten sonra gelmediklerine pişman oluyorlar. Çünkü son gezdirdiğimiz gruplarda çok yakinen gördük ve gelmediklerine pişman oldular. Bölgemiz şuanda çok güvenli, çember altındayız sıkıntı yok. Bütün misafirlerimizi Şanlıurfa'ya, bölgeye, Güneydoğu'ya gezdiriyoruz” diye konuştu.

“Savaştan Uzağız Hepinizi Şanlıurfa’ya Güneydoğu’ya Bekleriz”

Son olarak Türkiye’deki bütün vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Çoban; “Özellikle siz Urfanatik Gazetesi aracılığıyla Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz; Şuanda Suriye'de devam eden savaştan oldukça uzak noktadayız. Gezdiğimiz alanlar, gezdirdiğimiz noktalarımız oldukça uzak mesafede ve hiçbir gezi rotamız orası üzerinden geçmiyor. Bu bakımda güvenli bir şekilde, güzel bir şekilde, lezzetli bir şekilde gelip Urfa’mız ve Güneydoğuyu gezip daha sonra tekrardan sağ salim İnşallah evlerinize döneceksiniz” ifadelerini kullandı.

21 Eki 2019 - 10:47 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.