‘Gülpınar’ın Her Kesime Hitap Edebilecek Kabiliyeti Var’

24 Haziran genel seçimlerinde Saadet Partisinden milletvekili adayı olan ve seçime az bir süre kala istifa edip AK Parti'ye geçen İzzet Çiftçi yaklaşan

‘Gülpınar’ın Her Kesime Hitap Edebilecek Kabiliyeti Var’
Video için play'e tıklayın

2019 yerel seçimleri heyecanı Şanlıurfa’da yaşanmaya başlarken, bizde konu ile ilgili halkın ve siyasilerin nabzını yoklamaya devam ediyoruz. Son olarak yerel seçimlerin gidişatını ve halkın hangi potansiyele sahip belediye başkanlarını istediğini 24 Haziran seçimlerinde Saadet Partisinden milletvekili adayı olan ve seçime az bir süre kala istifa edip AK Parti’ye geçiş yapan İzzet Çiftçi’ye sorduk. Genel seçimlerde AK Parti’nin yanlış analizleri ve yanlış milletvekili listesi yüzünden büyük bir oy kaybına uğradığını söyleyen İzzet Çiftçi, bu tür hataların yerel seçimde yapılmaması için öncelik olarak liyakatli, dürüst ve Urfa halkına hizmet etmek için can atan kişilerin seçilmesi gerektiğini belirtti.

‘Yetki Gülpınar’a verilmelidir’

Belediye başkanları için yapılacak aday adayların iyi analiz edilmesi için Şanlıurfa milletvekilleri arasında bütün Urfa halkı tarafından sevilen ve birleştirici gücü olan milletvekillerin aday adaylarını iyi analiz edilip, sağlıklı kararlar vermesi gerektiğini söyledi. Bu konuda bilgisi, tecrübesi ve halk tarafından sevilmesi ile Avrupa Birliği Uyum Komisyon Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar olduğunu, Arap’ı, Kürdü ve Türkü ile her kesimin sevdiği bir şahsiyet olduğunu bunun için yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının belirlenmesi için yetkinin Gülpınar’a verilmesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın yanlış liste yüzünden genel seçimlerde kaybettiğinin de altını çizen Çiftçi, seçilecek belediye başkan adaylarının kimsenin adamı olmaması gerektiğin, torpilden uzak, Şanlıurfa ve ilçelerini gerçek manada kalkındıracak şahsiyetlere ihtiyaç olduğunu bunun için sağlam adımların atılması ve adayların belirlenmesi için Mehmet Kasım Gülpınar’ın belediye başkan adayları belirlenmesinde büyük rol oynaması gerektiğini, bunun en büyük kanıtının ise Şanlıurfa halkı tarafından sevilen, sayılan ve güven duyulan bir milletvekili olmasından geçtiğini söyledi.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Şanlıurfa için adayların belirlenmesinde nelere dikkat edilmelidir?

“Önce muhalefet Parti iken eleştirme konuları halende günlerimizde var. Bizim Urfa halkı yaklaşan yerel seçimlerde bütün Urfa beklentileri liyakatli, sevilen insan, çalışkan insan, dürüst, üretime dayalı bir proje olan kişileri benimsiyoruz. Şanlıurfa’mızda biliyorsunuz yerel yönetimler çok önemlidir iki milyona yaklaşan nüfusumuzla 350 bin Suriyeli burada misafir. Bizim beklentimiz daha çok Urfa'ya para ayrılması, devletin biraz daha el uzatması lazım. Tarımın başkenti olduğundan dolayı özellikle Tarım ve hayvancılığın Doğu ve Güneydoğu bölgesinin en büyük ili olduğu için Cumhurbaşkanını burada yerel yönetimde başkan verecek arkadaşlarımızın iyi seçilmesi önemlidir. Özellikle birçok ayrışma gördük diğer 24 Haziran seçimlerde, hem milletvekillerini, Hem de belediye başkanları da, yönetimde birbirine uyuşmayan ve tam kadro olarak şekilde çalışmayan bir dönem geçirdik. Bizim beklentimiz var, şuanda Urfa'yı birleştirecek olan gerçekten bir değerli insanımız var. Şanlıurfa milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyon Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Urfa'da sevilen bir siyasetçidir ve Kürdü, Arap’ı, Türkü ile beraber birleştirici bir gücü vardır. Urfa da hiçbir şaibeye hiçbir kesinlikle yandaşlıklara İzin vermeyen bir siyasetçimiz var eğer biz bunu iyi değerlendirirsek Mehmet Kasım Gülpınar yerel yönetimlerde eğer biraz söz sahibi bırakırsak gerçekten her kesime hitap edecek kabiliyeti ve gücü vardır. Bize şu anda ihtiyacımız olan birleştirici güçtür Urfa'da birlik beraberlik içinde insanın kürdü, Türkü Arap'ı ile beraber Yaşadığımız bir yerde Suriyelisi ile beraber gerçekten insanlara değerli kılınabilecek Adalet belirlemesi lazım. Özellikle Urfa’nın tarım ve arazilerin ve hayvancılığın gelişmesi için Urfa’mızda sulama birlikleri kaldırılmasıyla şuanda belirsizlik ve sulama alanında ve şu anda Devlet Su İşleri tarafından su bırakılmayan daha %65 susuz arazimiz var. Buna öncülük edebilmesi için hem belediyeciler hem şehir yapılanması için güzel bir şekilde bunu oturup siyasetçilerimiz ele alması lazım. Özellikle hükümetinin devletimizin Urfa'ya daha önem vermesi istiyoruz.” dedi.

Bu kadar sorun ve sıkıntı ile boğuşan Şanlıurfa’da adaylarda nelerin görülmesi istenecektir?

“Urfalı Halkımızın istediği şudur; Urfa halkı dürüst, adaletli, sonrada üretime dayalı yani sırf tüketime dayalı bir belediye istemiyoruz Urfa Halk olarak bunu istiyorlar. Biz benimsediğimiz belediye başkanları şu falan milletvekilinin referansıyla, şu milletvekilli bu benim adamımdır, bu benim arkadaşımdır, bu benim aşiretin mantığı ile gitmemiz lazım. Özellikle insanlara daha yakın olan insanlar arasında halkın arasında olan tüketime dayalı değil betonlaşmaya dayalı değil, üretime dayalı biz ne kadar betonlaşma yapsak da biz Urfa'da yine mevsimlik işçi çıkarırız. Biz Urfa'da mevsimlik işçide bir numarayız ama maalesef halen arazilerimizi değerlendiremiyoruz, hayvancılığı değerlendiremiyoruz, Urfa'da hayvancılık tükenme noktasına geldi bir el atması lazım önce bu kurumlarının birleştirilmesi lazım, koordineli bir şekilde çalışması lazım. Yerel yönetimde Biz belediyelerden istediğimiz vardır ama bir türlü beş yıldan beri on yıldan beri bir türlü başaramadık bazı sık sık dönemi belediye başkanları halkın arasına hissedilen sevilen insanlarımız da var. Yani biz belediye başkanları kötüleme için söylemiyoruz ama halkın karşısında olan AK Parti'ye bizim insanlarımız, bizim aday adayları bu gözle bakıyor; ben AK Parti'ye girdim zaten ben alacağım AK Parti gerçekten oy alıyor. Urfa'da AK Parti oy alıyor yani AK Partili belediye başkanları çıkıyor tabi ki siyasete yer veren insanlarımız milletvekillerimiz vardır. Gerçek anlamda AK Parti'nin oyları Belediye Başkanı çıkmaktadır sona kadar böyle oldu. Bizim istediğimiz AK Partili bir isim AK Partili aday olsun ama Ak Parti'den daha fazla çok oy alabilecek insan istiyoruz. Halkın karşısında, halkın içerisinde olan insan istiyoruz yani halkın benimsediği liyakat sahibi istiyor. Bu üniversite mezunudur, bu mühendisi ben bunu Belediye Başkanı yapayım anlamında değil gerçek ilkokul mezunu olsa dahi Urfalı ilkokul mezun olsa da dahi üretime dayalı ve gider gelir iyi hesaplayan insanlarımıza Adaletli bir şekilde davranan Belediye Başkanı hakkımız istiyor bizim istediğimiz budur.” Diye konuştu.

Yerel Seçimlerde Şanlıurfa Milletvekillerin ne gibi bir rol alması gerekiyor onların faktörü nasıl etkileyecektir?

“Benim istediğim değil bak, Önümüzdeki giden dönemlerde tam genel merkezden aday belirleme süreci oldu benim istediğimiz yani halkın istediği tabi ki bizim de taleplerimiz var Urfa milletvekilleri ile STK’larıyla ileri gelenleri ile, insanlara bu hizmet veren insanların, önceden partiye çalışan insanlar şu anda mevcut milletvekilleri beraber oturup bir aday belirleme sürecini istiyoruz. Yani Ankara'dan aday belirlendiği zaman halkın karşısında göremiyor ne kadar çalışkanda deseniz de halka inandıramıyorsunuz. Bunun olması için bütün milletvekilleri beraber bir çalışma yapılması lazım buradaki yere haklara insanlarımıza oturup konuşması lazım. Öncelikle Urfa'da aşiretlerle de bir etkisi vardır ama halkımız artık insanlara daha yakın olan rahat sevilen, hasebiyle yani bu insanlara oturup Bu aday belirleme sürecinde iyi bir noktaya gelmesi lazım. Yani insanlarla oturup aday belirleme sürecinde iyi bir noktaya gelmesi lazım.” Şeklinde konuştu.

Genel seçimlerde aday belirlemelerde yanlış yapılan neler oldu?

“Ben geçen seçimde, Biz bunu gördük ben de Saadet partisinde milletvekili adaylarındaydım orada istifa edip AK Parti aday oldum ben bunu gördüm Urfa’da gerçekten yıllardan beri siyaset yapan insanların bir günde partiye böyle ortada bırakıp kaçanı gördüm ben. Gerçekten Urfa'da geçen seçimlerde aday belirleme sürecinde yanlış tespitler yapıldı. O tepki Recep Erdoğan'a değildi AK Parti'ye değildi o tepki oradaki aday belirleme sürecindeydi sıkıntı oradaydı. Ama orada o durumu kurtaran milletvekillerimiz de vardı yani eğer mesela Mehmet Kasım Gülpınar gibi değerli milletvekilleri orada durumu kurtaran vardı eğer bu arkadaşlar vardı bu değerli abilerimiz listede olmasaydı Urfa'da farklı tepkiler gösterecektiler ama durumu kurtaran milletvekillerimiz de vardı gerçekten elini taşın altına koyan milletvekillerimiz vardı. Zaten gece gündüz çalışan milletvekillerimiz de vardı o ev ev gezip ziyaret yapıp insanlara durumu anlatan ama yine Urfa halkı AK Parti’yi burada sahipsiz bırakmadık ama eğer böyle bir yanlışı daha yine tekrarlanırsa farklı sonuçları Çok vahim olacaktık kaybedeceğimiz beş yıl on beş yıl olacaktır. Şuan ki süreçte devletin Cumhurbaşkanın kısıtlılara gitmesi ve tasarruf yapması, bu dönemde bize dengeli milletvekili, tasarruflu milletvekili ve belediye başkanı ve üretime dayalı bir Belediye Başkanı istiyor. Şimdi biz, Hem Haliliye hem de Eyyübiye bölgesinden doğma büyümeliyim ama bakın Eyyübiye bölgesinde canlı hayvan pazarı var, borsa var, balıklı göl var, bütün İş Merkezi bölgesi var, ama Eyyübiye Gerçekten şuanda en Geride kalan ilçedir. Hiç yatırım almaya kentsel dönüşüm olmayan gecekondulaşması %100 daha da devam bir Eyyübiye görüyoruz Yolları biz genişleteceğimize bizim yollarımız daraldı sıkıntılarınızı bir türlü çözemedik. Biz Eyyübiye değil biz Hakkâri’nin bir ilçesi gibi geride kaldık. Eyyübiye’nin kentsel alanda da, tarım alanında da, Hayvancık alanında bir gelişme sağlanamadı. Bakın mağaralarımızda halen Hayvancık yapmaktayız, şehirlerimizde hayvancılık birbirine karışmış hala hayvancığı buradan taşıyamadık. İnsanların Urfa halkı kendi gelirinde de ona göre kullanacak. Tarım ve hayvancılığa Ne yaptınız? Kentsel dönüşüm yine ne yaptınız bunu da hesaba katarak oy verecektir Urfa halkı bunu göz ardı ederek yani iyi aday belirleme süreci yapılması şarttır. Bizim yine de söylüyorum Biz hiç kimsenin bir Belediye Başkanı bir milletvekilinin olması için onu sözü geçmesi için bunu demiyoruz, Urfa halkı Bunu istiyor yani insanlarımız bunu istiyor. Gerçekten beş yıl kaybettik burada beş yıl daha kaybedersek bu sefer 50 yıl boyunca Urfa kalkınamaz. Su dibimizde, paramız dibimizde, meramız dibimizde, genç nüfus bizde ama maalesef iş yok biz de. Fıstığımız Antep'e gönderiyoruz, hayvanımız Antep'e gönderiyoruz, pamuğumuzu Antep'e gönderiyoruz, bir fabrikamızın yok insanların şuanda pamukları net belli bir kısmı tüccarlara satıyorlar Türkiye'nin %50 pamuk yetişme Urfa’da.” İfadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya iyi belediye başkan adayının belirlenmesi için kimlerle çalışılmalıdır?

“Öncülük edebilmesi için iyi bir Belediye Başkanı, iyi bir Büyükşehir Belediye Başkanı, İyi bir sivil toplum kuruluşu, iyi milletvekili bize lazım. Bakılması lazım için Urfa’nın böyle milletvekili, belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Herkes elini taşın altına koyması lazım.” Sözlerini kullandı.

Yerel seçimlerde milletvekillerinde kimle ön planda olmalıdır?

“Bizim son talebimiz, Urfa Türkiye kamuoyuna Urfa halkımıza çağrımız; bu aday belirleme sürecinde hem sivil toplum kuruluşları, hem halk özellikle halklar arasında gezilmesi lazım. Yerel insanların bölgede bulunan kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşların yakın olan daha küçük toplumlara, çiftçilerimizin, tarımla uğraşanların gecekondularında oturanlar, dairede oturanların, Karaköprü'de, oturanların görüşü alınması önemlidir. Özellikle buradaki milletvekillerimize genel merkezimizin milletvekillerimize yetki verip daha aday belirleme sürecinde hem milletvekillerimizin görüşü alınması çok önemlidir. Milletvekilleri şu anda bu zaten bizi milletvekillerimiz yıllardan beri siyaseti uğraşma milletvekillerimiz var, çiftçisi olan vardır, hayvancılık yapan vardır, inşaatçı yapan milletvekilleri vardır. Bizim bölgemize bizim Urfa’nın Biz nerede hangi toprakta hangi büyüdüysek onlar da büyümüştür, bizim dertlerimiz de milletvekili biliyor dermanını da milletvekili biliyor. Yani genel merkezinde Ben aday belirleme sürecinde ben yaptım oldu ya getirirse çok sıkıntıları yaşarız. Allah muhafaza kaybederiz Urfa'yı Ama iyi aday çıkarsa Urfa AK Parti'yi %100 Ben burada kazanacağı eminim Büyükşehir'in de %100 kazanacağına eminim. Aday belirlenmişse AK Parti'nin bir sıkıntısı yoktur ama daha da ilçeleri dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum ilçelerde sıkıntılar vardır inşallah hep beraber hem milletvekillerimizle, hem STK’larda hep beraber otururuz iyi bir aday çıkarız diye düşünüyorum. Merkeze de sunarız bunu kabul eder inşallah diye düşünüyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.

03 Kas 2018 - 15:48 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.