Göbeklitepe Yılı Giriş Ücretine Takıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 Yılını Göbeklitepe Yılı ilan etmesinin ardından dikkat çeken yer haline gelen Göbeklitepe turistlerin

Can
Haber albümü için resme tıklayın

Tarihi 12000 yıl öncesine dayanan yerleşik bir ibadet yeri olan Göbeklitepe Dünya tarihine büyük katkılar sunmuştur. Bugüne kadar Şanlıurfa sınırları içerisinde bulunan bu tarihin öneminin bilinmemesi şehrinde gelişmesini etkilemiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 Yılının Göbeklitepe Yılı olmasını ilan etmesiyle birlikte bir anda önemi ve değeri ortaya çıkan Göbeklitepe turistik açıdan gözde bir mekân haline geldi. Tarihi ve dini açıdan önemli bir yere sahip olan Göbeklitepe’yi görmek isteyen birçok yabancı ve yerli turist Şanlıurfa’ya adeta çıkarma yaptı. Şanlıurfa’da yaşayan birçok vatandaş bile yanı başlarındaki tarihi değeri yeni öğrenmiş gibi ziyaret etti.

Göbeklitepe Yılının ilanı ile birlikte Göbeklitepe’de yapılan düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla birlikte ise giriş ücretinin biranda artması ziyaretçileri şaşırttı. Tarihe, arkeolojiye meraklı birçok yabancı turist ve yerli turist Şanlıurfa’ya 18 kilometre uzaklıkta bulunan Ören yerine gittiklerinde karşılaştıkları ‘’35 TL’’ giriş ücretini görünce bir anda girip girmemekte kararsız kalıyorlar. Ücreti yüksek bulan turistler bu kadar yolu gelmişken kendilerini mecburen girmek zorunda hissediyorlar.

Şanlıurfa’nın turizmine katkı sağlayacak olan ve dini bir merkez olması açısından fiyatların biraz daha düşük olmasına dikkat çeken turistler böylelikle durumu olan her insanın böyle bir tarihten mahrum kalmayacağını söylediler.

‘’Vekil Sürücü Önerge Sunmuştu’’

Daha önce de HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü fiyatların yüksek olduğunu iddia eden vatandaşların tepkisi üzerine konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyarak soru önergesi sundu.

Sürücü, soruların Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplanmasını talep etti.

Şanlıurfa’nın bu önemli tarihi, dini ve turistik mekânının herkes tarafından görülmesi ve değerinin bilinmesi açısından ücretinin biraz daha düşürülmesi ve bu konuda yerel yöneticilerin çalışma yapılması beklenilmekte.

Urfanatik/ Fatma KIRMIZI

04 Tem 2019 - 09:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.