Göbeklitepe için Bakanlık'tan Heyet Urfa'ya Geliyor

Dünyanın en eski anıtsal tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe'deki çalışmalara gösterilen tepki nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan

Dünyanın en eski anıtsal tapınağı olarak kabul edilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'de sürdürülen iyileştirme çalışmaları tepkiye neden olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tepkiler üzerine bir açıklama yaparak “Göbeklitepe Ören Yeri Yol Islahı ve Yaya Yolu Güzergahı Revizyonu” ile ilgili "asılsız ve maksatlı paylaşım" yapıldığını ifade etmişti.

HEYET İNCELEME YAPACAK

Yapılan açıklamada; "Bakanlığımız e n kısa sürede uzmanlar ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Göbeklitepe’deki çalışmaları yerinde inceleyerek söz konusu iddiaların asılsız olduğunu kamuoyunun bilgisine sunacaktır." denildi.

BETON İDDİALARI

Geçirdiği kalp krizi sonucu 2014 yılında yaşamını yitiren eski Göbeklitepe Kazı Başkanı Alman arkeolog Klaus Schmidt'in eşi Çiğdem Köksal Schmidt, arkeolojik alana beton döküldüğünü, kalıntıların ise iş makineleriyle ezildiğini ileri sürdüğü görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı.

HEYET YARIN ŞANLIURFA'DA

Göbeklitepe kazı alanında devam edilen restorasyon çalışmalarında, tarihi eserlerin bulunduğu bölgeye 6 milyon 600 bin euroluk bedelle koruma amaçlı çatı yapıldı. Ziyarete açılan Göbeklitepe'ye, bu yıl turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin yoğun katılımı bekleniyor. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Göbeklitepe ile ilgili yapılan iddialar üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan uzmanlar ve gazetecilerden oluşan bir heyet yarın saat 10.30'da Göbeklitepe'ye giderek konu ile ilgili inceleme yapacak.

22 Mar 2018 - 23:43 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.