Gezici TIR’ı Şanlıurfalı Çocuklarla Buluşuyor

QNB Finansbank 'Minik Eller Büyük Hayaller” sosyal sorumluluk platformu kapsamında çocukları geleceğe hazırlamak felsefesi ile matematikten kodlamaya

QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Urfa'da

QNB Finansbank’ın ana sponsorluğunda Tales Matematik Müzesi işbirliği ile hayata geçen proje paralelinde özel olarak hazırlanan gezici TIR, 26-30 Kasım tarihleri arasında Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde olacak. Okulların ziyaret öncesinde randevu alması gereken etkinlik , toplam 34 adet modül ve beş ayrı atölye ile dört gün boyunca binlerce Şanlıurfalı çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Şimdiden 20 bine yakın çocuğa ulaşan Gezici TIR Şubat 2019’a kadar; Kayseri, Adana, Konya, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Edirne’yi ziyaret edecek.

Şanlıurfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mahallesi, 45 Atatürk Bulvarı, 63100 Haliliye’de olacak gezici TIR’ı ziyaret etmeden önce okul idaresi ya da öğretmenlerinin randevu için [email protected] adresine e-posta göndermeleri yeterli.

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, banka olarak kurumsal sosyal sorumluluk alanında çocukların geleceğe hazırlanırken yanlarında olmayı misyon edindiklerini belirtti. Bu kapsamda QNB Finansbank olarak, 2015 yılında çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, yenilikçi, yaratıcı ve analitik düşünebilen nesiller yetiştirmek amacıyla “Minik Eller Büyük Hayaller” sosyal sorumluluk platformunu kurduklarını belirten Güzeloğlu, “İlk günden itibaren proje ortaklarımız ve QNB Finansbank’ın gönüllüleriyle birlikte yüz binlerce çocuğumuzun geleceğine ışık tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kez de eğitimde en önemli alanlardan biri olan matematik konusunda çocuklara görerek ve uygulamalı öğrenecekleri bir proje geliştirdik. QNB Finansbank ve Tales Matematik Müzesi işbirliğiyle hayata geçen “QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR”ı, 16 şehrimizde on binlerce öğrencimizin matematiğin keyifli dünyasını keşfetmelerini sağlamak için yola çıkıyor. Gezici TIR’ımızda yer alan modüller ve atölye çalışmalarıyla çocuklarımıza matematiğin sadece rakamlardan ibaret olmadığını; hayatın her alanında, sanatta, mimaride, doğada yer aldığını uygulamalı şekilde öğreterek eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımız matematikte öğrendikleri bilgileri, birebir uygulama ile daha iyi anlayacaklar. Bir çocuğa katkıda

bulunmanın geleceğin inovasyon liderlerine katkıda bulunmak olduğuna inanıyor, Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz” dedi.

Tales Matematik Müzesi Kurucusu Alp Ayaydın, “Tales Matematik Müzesi Türkiye’ye kazandırdığımız için gurur duyduğumuz bir değerdir. Dünya’da Tales Matematik Müzesi dâhil toplam 34 adet matematik müzesi var. Türkiye’de ilk ve tek olan Tales Matematik Müzesi 2015 yılından bu yana 7’den 70’e herkese matematiği sevdiriyor ve bu misyon ülke sınırlarını aşarak her geçen gün kitlesini genişletiyor. Bugün Türkiye’de 62 il, 385 farklı noktada ulaştığımız 135 bin birey, geri dönüşlerinden çok mutlu olduğumuz Etiyopya ve Macaristan’da kurduğumuz matematik müzeleri, altına imza attığımız birçok farklı sosyal sorumluluk projesi ile matematiği sevdirmek için çıktığımız bu yolda gururla ilerliyoruz. QNB Finansbank iş birliğinde “QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR”ı projesi de bizi heyecanlandıran ve QNB Finansbank ile birlikte yol almaktan keyif aldığımız bir proje. Gezici TIR’ımızda yer alan 34 modül ile ziyaretçilerimiz, altın orandan dört renk problemine, açı-görüntü sayısı ilişkisinden, kanalizasyon kapağındaki sırra, Mimar Sinan köprüsünden perspektife, Sezar şifrelemesinden çeşitli mantıksal oyunlara kadar pek çok konuda bilgi sahibi oluyorlar. Bu proje ile amacımız 16 ilde on binlerce çocuğumuzun matematiğe dokunmasını sağlamak ve matematiğe karşı bugüne dek gelişmiş korkularının üstesinden gelmeye yardımcı olmaktır. Ülkemizin gelecekteki Cahit Arf’larını, Aziz Sancar’larını, Einstein’larını birlikte keşfedeceğiz, onların önünü açarak ülkemize değer katmalarını sağlayacağız. İşte bizim bitmeyen heyecanımızın kaynağı, umut vaat eden bu gençlerin yolunu açmak. Biliyoruz ki yürüttüğümüz böyle güzel projeler ile yarının Türkiye’sini daha sağlam temellere oturtmaktayız” diyerek 26-30 Kasım tarihlerinde tüm çocukları matematiğe dokunmaya davet etti.

QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi Gezici TIR’ında ziyaretçiler hem oyunlar, hem de ilginç sorularla matematiği uygulamalı olarak yeniden keşfedecek, atölye çalışmalarına katılarak matematiğin günlük hayatımıza olan etkilerini gözlemleme fırsatı yakalayacak. Eğitim modülleri ve atölye çalışmaları ile matematik soyuttan somuta taşınırken, çocuklara matematiğe dokunma fırsatı yaratılacak.

HABER MERKEZİ

26 Kas 2018 - 15:25 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.