Gazeteciler Federasyonu Başkanı Çelik:'Kurum İhaleleri İlanları';Hassas Olamaya Davet Ediyorum

Tarih boyunca Anadolu Basını zor imkan ve şartlar altında halkın gözü kulağı olma görevini üstlenmiş hizmet akışını denetleme işlevini de  yerine

Anadolu basını, kamu görevini ifa ederken, dar alanda ekonomik mücadelesini yürütmek zorunda kalmıştır. Devlet ihalelerinin resmi ilanlarını yayımlayarak hem istihdam yaratma hem de yayın hayatını sürdürme kaygısı her gün biraz daha artmıştır.
Ne var ki son yıllarda bazı kamu kuruluşları, sözüm ona devleti koruma adına ihale ilanlarını ücret ödemden yayımlama ya da farklı amaçlarla "doğrudan alıma” gittikleri ve Anadolu Basınını zor durumda bıraktıkları görülmektedir. Belediyelerin doğrudan alım ya da böl parçala yandaşlara doğrudan temin adı altında vermeleri, 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından atanan kayyumların OHAL yasasını gerekçe göstererek ihaleye çıkılmadan hizmet yürütme çalışmaları, yerel basını can çekişme noktasında getirmiştir..

Dünyanın bir çok ülkesinde, devletin büyük imkanlar tanıdığı yerel basın, ülkemizde devletin yasalar ile tanıdığı ihale ilanlarını yayımlama hakkı, her geçen gün farklı uygulamalarla maalesef geri alınmaya çalışılmaktadır.

Kalkınmanın yerelde başlatılmasının hedefe ulaşılmada daha etkin olacağı tezinin hakim olduğu günümüzde, yerelde kalkınma sac ayaklarından biri olan yerel basının, kaderiyle baş başa bırakılması demokrasiye ve gelişmişliğe de zarar verecektir.
Kamunun yerel bazda denetlenmesi, idarenin görmediği eksiklikleri, halkın ihtiyaç ve taleplerini gündeme getirerek ve takip ederek kamu vicdanını rahatlatma noktasında yerel basının taşıdığı önem göz önünden uzaklaştırılmamalıdır.
Yayın hayatlarını zor şartlar altında yürüten yerel gazetelere karşı, il yöneticileri ve kurum amirlerinin “ Kurum İhaleleri İlanları “ konusunda daha hassas olamaya davet ediyorum.

19 Tem 2017 - 14:35 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.