Fakıbaba'nın Bakan Olması Sevinçle Karşılandı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirilmesi Şanlıurfa'da sevinçle

Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve öncesinde başhekimlik yapması dolayısıyla Şanlıurfalıların yakından tanıdığı Fakıbaba'nın yeni görevi, hemşehrilerini sevindirdi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fakıbaba'nın kentte çok sevildiğini söyledi.

Türkiye açısından yeni kabinenin hayırlı olmasını temenni eden Gerem, "Milletin evladı olması ve yerli olması kentimiz açısından önemlidir. Vatan evladı olan bakanımız, inşallah ülkemiz için de hayırlı çalışmalar yapar. Ben, sen, biz olursak başaramayacağımız iş yoktur. Bir araya gelip iş birliği yaparsak bütün sorunları çözeriz. Şanlıurfa'ya ve ülkeye hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Tecrübeli bir isim

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşlarını İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş da Fakıbaba'nın halktan aldığı ciddi destekle iki dönem başkanlık yaptığına dikkati çekti.

Kentin büyük çoğunluğunun Fakıbaba'dan razı olduğunu belirten Akbaş, "Yönetim ve idare anlamında tecrübeli bir isme yeni bir görev verildi. Şanlıurfalılar olarak bu görevini en iyi şekilde yürüteceğine inanıyoruz. Ülke ile kent tarımına ve hayvancılığına ciddi katkılar sağlamasını bekliyoruz." dedi.

Fakıbaba'nın belediye başkanlığı dönemindeki çalışma arkadaşlarından Mahmut Sever ise Fakıbaba'nın kent için önemli bir değer olduğunu dile getirdi.

Sever, "Özellikle Şanlıurfalı olması, kent açısından sevindirici. Ben personeliyim, daha önceden beraber çalıştık. Şanlıurfa için gelmiş geçmiş en faydalı belediye başkanlarındandır. İnşallah şimdi daha fazla hizmet eder. Kendisine bol şans diliyorum." diye konuştu.

AhmetEşref Fakıbaba

Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 16 Aralık 1951'de doğdu.

Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile aynı fakülteden mezun olan Fakıbaba, 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerde büyük başarı göstererek Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmiş, daha sonra ise AK Parti'ye katılmıştı. Fakıbaba, son genel seçimde ise AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçilmişti.

19 Tem 2017 - 20:57 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.