Eyyubi’ye Belediyesinin Gençliğe Yatırımı Sürüyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı için Eyyübiye Belediyesi Gençlik

Eyyübiye Belediye Başkanı MehmetEkinci, bu yıl İlk defa gerçekleştirilecek olan YKS(Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) için Eyyübiye Belediyesi Şehit Polis Abdulkadir Oğuz, Vali İzzettin Küçük ve 15 Temmuz Gençlik Merkezlerinde sınava hazırlanan öğrencilere, kaynak kitap dağıtımında bulundu. 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk defa gerçekleştirilecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı için gençlik merkezlerinde kendi branşlarında ayrı ayrı kurs gören yaklaşık 800 öğrenciye kaynak kitapları verildi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Kaymaz, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş ile Ak Parti Eyyübiye İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı kitap dağıtımı, On kiler Mahallesindeki Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gençlik Merkezinde yapıldı. Gençlik merkezini ziyaretinde sınıfları tek tek dolaşıp kurs gören öğrencilerle bir araya gelen Başkan Ekinci, öğrencilerin taleplerini de dinledi. Öğrencilerin öz çekim taleplerini kırmayıp tek tek fotoğraf çektiren Başkan Ekinci ve beraberindekiler öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Ülkenin okumuş ve kendisini geliştirmiş gençliğe ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Ekinci, öğrencilere hedeflerini yüksek tutmaları çağrısında da bulundu. Sadece Şeiht Polis Abdulkadir Oğuz Gençlik Merkezinde 400 öğrencinin hazırlandığı sınavlar için gençlik merkezlerinin tamamında, KPSS ve Ön lisans sınavlarına hazırlanan öğrencilerle birlikte sayı 800’ü buluyor. Gençlik merkezlerinde ayrıca resim, müzik, Osmanlıca, el sanatları, etkili iletişim, drama, yağlı boya, karakalem, ebru, okuma yazma, ana okulu, büro yönetimi, basketbol, futbol, voleybol, atletizm, bağlama, gitar, ney, hasta bakımı, diksiyon ve rehberlik gibi alanlarda binlerce genç eğitim görüyor.

Gençlik merkezini ziyaretinde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gençlere daha çok okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Başkan Ekinci,” Bu gençlik merkezimizde şu anda 400 öğrenci Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına hazırlanıyorlar. Eksiksiz öğretmen kadrosuyla sınavlara hazırlanan gençlerimizle birlikteyiz. Yine ihtiyaç duyulan bütün eğitim materyallerini de Eyyübiye Belediyesi olarak karşılayıp gençlerimize veriyoruz. Yine bu kurslarımızda 100’e yakın öğrencimiz de KPSS’ye hazırlanıyor. Yine 180’ne yakın öğrenci de değişik kurslara katılıp bu gençlik merkezimizden faydalanıyorlar. Yine 121 öğrencimiz de sportif kurslara katılıyor. Dolayısıyla 800 öğrenci bu sınavlara hazırlanan kurslarımızdan istifade ediyorlar. Hem bu gençlik merkezimiz hem Vali İzzetin Küçük Gençlik Merkezimiz hem de 15 Temmuz Gençlik merkezimizdeki öğrenciler ve Ak Ev Spor Salonlarındaki gençlerle birlikte binlerce gencimize ulaşmış oluyoruz. Gençliğin iyi bir şekilde yetişmesi için biler de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizlerin sizden istirhamı; bu mekanlarımızdan gençliğin istifade etmesidir. “dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir de eğitime sunduğu katkıdan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti. Müdür Demir,” Eğitim sadece Milli eğitimin bir konusu değildir. Eğitim bütün ülkenin bir meselesidir. Dolaysıyla eğitime destek verme konusunda herkesten destek bekliyoruz. Bu desteği de bugüne kadar bize en fazla desteği Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci sağladı. Ben bütün eğitim camiası adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş ise,” Merkez olarak mezun öğrencilere yönelik Eyyübiye ilçesinde 3 ayrı noktada üniversiteye hazırlık kurslarımızı açtık. Bu kurslarımızdan biri de bu gençlik merkezimizde. Kurslarımız çok verimli geçiyor. İnşallah bunun meyvelerini sınavlarda alacağız. Bu konuda Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir ilçenin yapmadığı bir katkı ilk defa Eyyübiye ilçesinde yapılıyor. Ben Başkanımıza verdiği katkıdan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. “ şeklinde konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Kaymaz da Ak Parti iktidarının eğitim konusundaki çalışmalarına da vurgu yapıp,” Ak Parti belediyeciliği sadece alt yapı ve üst yapı olarak değil. Sosyal belediyecilik çalışmalarında da aktif olarak görüyoruz. Böyle çalışmaları da yapan başta Başkanımız Mehmet Ekinci’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

14 Ara 2017 - 09:19 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.