Eyüp Nebi’de Yeni Alan Yönetimi Oluşturuluyor

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna: 'Eyüp Nebi Beldemizde başlatacağımız alan yönetimiyle Peygamberler Şehri olma vasfına yaraşır yeni bir döneme

Urfalı
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’nın sahip olduğu en önemli mekanlardan biri olan Hz. Eyüp Peygamber ve Hz. Elyesa Peygamberin türbelerinin bulunduğu Eyüp Nebi Mahallesinde yeni alan yönetimi için Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Vali Tuna; Hz. İbrahim’in makamının da içerisinde yer aldığı Dergah Balıklıgöl Platosu için oluşturulan alan yönetiminin benzerini ilgili kurumların katılımıyla Eyüp Nebi Beldesinde de oluşturulacağını belirtti. Toplantıda ilk olarak 70 dönümlük alanla ilgili durum tespiti yapıldığını kaydeden Vali Tuna: “Bu alanın yeniden düzenlenmesi ve iyi bir yönetim altında bazı hizmetlerin sürdürülmesi gerekiyor. Mevcut caminin ihtiyaca cevap vermediği, oraya daha büyük bir cami yapımı, aş evi, kolaylık tesisi ve dinlenme alanları gibi hizmetler için yeniden çalışma başlatılması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediyemiz şu anda alanın temizliği ve mezarlıkların tanzimiyle ilgili çalışmalara başladı. Bütün ilgili kurumlar üzerine düşeni yapacak. Bundan sonra Şanlıurfa Valiliği himayesinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımıza bağlı olarak tüm kurumlarımızla Eyüp Nebi için de alan yönetimi oluşturuyoruz. Bu alan yönetimi sayesinde hem fiziki anlamda restorasyon ve peyzaj çalışmaları yapılacak hem de Eyüp Nebi sabır etkinlikleri gibi orada yapılacak tüm etkinlikler ve faaliyet çalışmaları da yine bu alan yönetimi kapsamında kurum ve kuruluşların katılımıyla periyodik olarak bir eylem planı faaliyetiyle hayata geçirilecek. Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın başkanlığında; Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, Defterdar Ali Osman Karaköse, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Palalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Işıkdağ, Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Dedaş İl Müdürü Osman Hondu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı ve Eyüp Nebi Eski Belediye Başkanı Mustafa Çiftçi katıldı.

28 Şub 2017 - 11:32 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.