Ev Hanımlarına 15 Bin TL Kredi

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarına sağlanacak 15 bin TL'lik

çağrı
Haber albümü için resme tıklayın

15 yıllık iktidarı döneminde kadınlara yönelik önemli düzenlemeleri hayata geçiren AK Parti iktidarı, ev hanımlarının üretime katılmasını sağlamak amacıyla yeni bir projeye geliştirdi. Kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarına KOSGEB kapsamında devletten 15 bin TL'ye kadar faizsiz kredi verilecek. Alınan kredilerin geri ödemesinde 8 yıla kadar vade imkanı sağlanacak. İsteyen ev hanımları, ilk iki yıl için ödemeleri erteleyebilecek.

Geri ödemede 8 yıl vade imkanı

Proje, KOSGEB ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ortak yürütülecek. Projeden, daha önce girişimciliğe ilişkin bir projesi bulunmayan ev hanımları faydalanabilecek. Devletin verdiği destekten faydalanmak isteyen ev hanımları hazırladıkları proje ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilecek. Oluşturulacak komisyon tarafından yapılacak incelemenin ardından projesi onaylanan ev hanımlarına ödeme yapılacak.

Kendi işinin patronu olacaklar

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, "Gelir Getirici Projeler" kapsamında hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da destek verdiği proje ile birçok ev hanımının kendi işinin patronu olacağını söyledi. Projenin kadın istihdamının artmasında da önemli bir rol oynayacağına inandığını dile getiren Biter, "AK Parti iktidarları döneminde, siyasetten eğitime, sosyal yaşamdan istihdama kadar birçok konuda pozitif ayrımcılık uygulanan kadınlar tüketen toplum olmaktan çıkıp, üreten toplum haline geldi" dedi.

Biter, hükümetin yeni destek projesi ile ev hanımlarının, anne ve eş olmalarının yanında iş kadını statüsü kazanacağını ve kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerinde durabileceklerini de sözlerine ekledi

13 Ara 2017 - 12:00 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.