Engelli Küçük Leyla'nın İsteğine Başkan Aksak Duyarsız Kalmadı

Ceylanpınar'ın merkez Cumhuriyet mahallesinde oturan engelli küçük Leyla tekerlekli sandalyesi ile sokağa çıkamadığı için belediye başkanından

Video için play'e tıklayın

Doğuştan yürüme engelli olan Leyla Öztürk (10) bir süre önce yaşadığı sokağın yolu bozuk olması dolayısıyla Belediye Başkanı Abdullah Aksak'a çağrıda bulunmuş ve sokağının yapılmasını istemişti. Belediye Başkanı Abdullah Aksak da, ilgili birimlere yolun yapılması konusunda talimatı verdi. Geçtiğimiz gün yapımına başlanan yolun büyük bir kısmı tamamlanırken sokakta inceleme yapan Başkan Aksak, küçük Leyla'yı da ziyaret etti.

Tekerlekli sandalyesi ile sokakta rahatça gezmeye başlayan Küçük Leyla Belediye Başkanı Abdullah Aksak'a teşekkür etti. Başkan Aksak da, Leyla'nın talebini duyar duymaz yolun yapılması konusunda talimat verdiğini söyledi. Dün başlanan yolun bugün itibari ile bitirileceğini ifade eden Başkan Aksak, "Biz göreve başlar başlamaz ilçemizin bütün eksiklerini tespit ettik. Cumhuriyet mahallesi de programımızdaydı. Leyla kızımızın durumundan da haberim yoktu. Leyla kızımız evden çıkamadığı, arkadaşlarıyla rahatça oynayamadığını söyleyip sokağının yapılması konusunda çağrıda bulununca bizde bu talebi dikkate aldık ve Leyla'nın sokağında kilitli parke taşı çalışmasına başladık. İnşallah Leyla kızımız da bir an önce sağlığına kavuşur ve tekerlekli sandalyeye binmeye ihtiyaç duymaz." dedi.

Vatandaşların taleplerini dikkate aldıklarını belirten Başkan Aksak, "Biz halkımız için varımız ve halkımızın taleplerini dikkate alıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz şudur. İlçemizin çok fazla eksiği var. Eksiklerimizi gidermek biraz zaman alacaktır. Vatandaşlarımız biraz sabırlı olsunlar." diye konuştu.

Küçük Leyla'nın annesi Nevriye Öztürk de Belediye Başkanı Abdullah Aksak'a teşekkür ederek, "Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Kızım daha önce sokağa çıkamıyordu. Şimdi rahatça sokağa çıkıyor ve istediği yere gidebiliyor. Leyla rahatça gezip dolaşabildiği için ailece çok mutlu olduk. Başkanımız çok iyi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

30 Ağu 2019 - 15:05 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.