En Büyük Motiveleri Çizdikleri Resimleri Oluyor

Şanlıurfa'da  'Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği Projesi”  ile kanser hastaları çizdikleri resimlerle hastalığı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, hemşireleri ve yönetimi hastanelerinde tedavi gören kemoterapi hastalarına “Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği Projesi” ile hastalığı atlatmaları adına destek oluyorlar.

Kanser hastaları da çizdikleri resimlerle bir nebze olsun hastalıklarını unutup kendilerini sanata bırakıyorlar. Proje kapsamında kemoterapi hastalarının yapmış oldukları resimler Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda sergilenerek vatandaşlarla buluşturuldu. Yapılan resim sergisine Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Himmet Durgut, Mehmet Akif İnan Eğitim ve ARAŞTIRMA Hastanesi Mali İşler Müdürü, Nazif Bakır, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Altay yanı sıra sağlık çalışanları katıldı.

Böyle bir uygulama ile hastalığı unutuyoruz’

Yaptığı resimlerle hastalığı atlatmakta büyük motive olduğunu söyleyen Sabahat Çetin, Biz hemşirelerimize, doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz, onlarla çok mutluyuz. Biz onlardan çok memnunuz, inşallah onlarda bizlerden memnun olurlar. Bizde hastalığımız böyle atlatmaya çalışıyoruz, bir motive oluyor bize. Bizim için yaptıkları böyle bir uygulamayı çok hoş görüyorum, hemşire hanımlara çok teşekkür ediyoruz, biz onkolojide onların desteğini çok görüyoruz. Moral olsun, yakınlık olsun, çok güler yüzlüler. Böyle bir uygulama ile insan kendini kaybediyor, çok güzel insan o an hasta olduğunu bile unutuyor.” dedi.

‘Emeklerinin vücutları ile buluşuyor’

Konu ile ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut, “Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi başhekim olacakların kıymetli arkadaşlar çalışma arkadaşlarım hastalarımız kıymetli basın mensupları bu gün içerisinde düzenlemiş olduğumuz Hayata Resmet isimli Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören kemoterapi tedavisi gören ayaktan tedavi gören hastalarımızın el emekleri göz nuru umutlarıyla vücuda gelen serginin açılışını Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Demek ki sağlık çok kıymetli bir hazine eşsiz bir hazine falda kaybettikten sonraki falan teşhis ve tedavi süreçleri her hastalık için farklı farklı özet ve kanser hastalarımız için her durum çok ağır psikolojik travma yoğun olduğu dönemler kanser hastalarının özellikler biz hastanede tedavi ederken psikolojik olarak ona göre versin destek olabiliriz. Arada ortaya çıkar ve bundan sonra da yaşamaya devam edecek olan Kamerun hastalarımızın memnuniyetle karşılandığı bir proje Bugün itibarıyla belediyede belediye binasını da açılışını yapacağız. Bu sergiden sonra bu sevgiler belli aralıklarla ilin kentin başka yerlerinde de yine aynı şekilde Urfalıların ilgisinden ziyaretine açılacak arkadaşlarımızdan aldığımız şudur, yeni dışından da bu sevginin açılmasıyla ilgili talepler var İnşallah bu ara ilgili de yine hastalarımıza beraber bu sevgiyi başka yeni dışarıda açılacak Ben özellikle bu serginin oluşmasında emeği geçen umudu geçen Umut bu resmi de bütün hastalarımıza şükranlarımı arz ediyorum kendilerine ediyorum İyi ki varsınız.” Dedi.

23 Haz 2018 - 06:00 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.