Elektrikte kayıt dışı ile mücadelede halkın desteği artıyor

Yaklaşık yüzde 75'lik kayıt dışı elektrik kullanımının yaşandığı Dicle bölgesinde bu durumu düzelterek hizmet kalitesini artırmaya çalışan

DicleElektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, sorumluluk bölgelerindeki kayıt dışı elektrik kullanım ortalamasının yüzde 75’e kadar çıktığını hatırlatarak, bu durumu iyileştirmenin şirketin diğer tüm yatırımları arasında en öncelikli iş olduğunu söyledi. Son aylarda Dicle dağıtım bölgesinde yer alan çeşitli illerde abonelerin elektrik şirketine teşekkür ettiğine dikkat çeken Karagüzel, halkın yaşadığın sorunların yeni yatırımlarla iyileşmeye devam ettiğini ve halkın memnuniyetinin de arttığını belirtti.
Batman’daki sayaç toplama işlemleri sorunsuz tamamlandı.

Batman’da geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlayan ve 3 haftada, sahada çalışan 84 personelle yürütülen kayıt dışı tespit ve toplulaştırma çalışmalarında hiçbir sorun yaşanmadan yaklaşık 169 bin abonenin ve 427 bin insanın yaşadığı alandaki hizmetler iyileştirilmişti. Söz konusu çalışmalardan sonra bu bölgede elektrik hizmetlerine ilişkin bir sorun yaşanmadı.
Benzer şekilde, Diyarbakır’daki bir sitede yıllardır yaşanan elektrik sorunları da yeni yatırımlarla geçtiğimiz yıl giderildi. Alınan sonuçtan ve sorunsuz hizmetten memnuniyet duyan site yönetimi, sitede yaşayan tüm sakinler adına Dicle Elektrik yönetimine bir teşekkür ziyaretinde bulundu.
Kısa bir süre önce Batman esnafından bir abonenin elektrik sorunlarının giderilmesinden duyduğu memnuniyet sebebiyle gerçekleştirdiği ziyaret ve Batman Bölge Hastanesinin yönetimi tarafından yapılan teşekkür ziyaretleri, Dicle Elektrik tarafından sürdürülen yatırımlar ve saha çalışmaları sonucu bölgede elektrik hizmeti kalitesinin yükselmesi ve bundan duyulan memnuniyetin artmasına yönelik en dikkat çekici örnekler oldu.

Kayıt dışı kullanıma ‘Örnek köy projesi’ engeli
Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, bölge genelinde hayata geçirdikleri projeler sayesinde hem kayıt dışı kullanımın, hem de elektrik kesintilerini sona erdirmeyi amaçladıklarını açıkladı. Karagüzel, özellikle ‘Örnek Köy Projesi’nin kayıt dışı ile mücadelede etkili olmasını beklediklerini kaydetti.

Genel Müdürün sözünü ettiği ‘Örnek Köy’ projesine dahil olan yerleşim alanlarında, sayaçlar direk üzerinde toplandığı için kayıt dışı kullanım sıfırlanıyor. Şebekesi yenilenen bu yerleşim alanlarında kayıt dışı kullanım olmadığı için elektrik kesintisi de tamamen ortadan kalkıyor. Söz konusu projeye dahil olmak isteyen çok sayıda köy ve mahallenin bulunduğu ve bunlarla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
“Kayıt dışı elektrik kullanımıyla mücadele sürecek”
Kayıt dışı ile mücadele çalışmalarının önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekleyen Karagüzel, ‘’2017’ye girdiğimiz ilk günden bu yana bölge genelinde gerçekleştirilen denetimler sırasında kayıt dışı elektrik kullanmaktan dolayı 12 bin 300 abone hakkında işlem yapıldı. 2016’nın aynı döneminde de yine kayıt dışı kullanmaktan dolayı 14 bin abone hakkında işlem yapılmıştı.’’ ifadelerini kullandı.

“Mücadeleyi başka yöne çekmek isteyenler çıkabiliyor”
Her seçim dönemine girildiğinde elektrik şirketlerinin kaçakla mücadelesini başka yönlere çekmek isteyenlerin çıkabildiğine de dikkat çeken Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, ‘’Bu dönemde de yasalar, mevzuatlar kapsamında yürütülen, en önemlisi de vatandaşın hak ve hukukunu korumak için sürdürülen bu çalışmaların, sanki halkı mutsuz ediyormuş izlenimi oluşturanlar çıkabilir. Doğrusu referandum sürecinde de bu tip iftiralar bekliyoruz. Ancak görmek isteyen herkes, halkın yapılan yeni yatırımlardan ve iyileştirmelerden ne kadar mutlu olduğunu görebilir. Örnek köy projeleri de dahil, elektrik şirketiyle tam bir uzlaşı ve hukuk zemini içinde hareket eden vatandaşlarımız, bize her gün teşekkür ediyor" dedi.

20 Şub 2017 - 12:25 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.