Eğitim Tarihi Müzesi Şanlıurfa’da Kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her ilde uygulanacak olan Eğitim Tarihi Müzesi projesi Şanlıurfa'da da uygulanmaya başlandı.

Türkiye genelinde MilliEğitim Bakanlığının faaliyete koymuş olduğu Eğitim Tarihi Müzesi projesinin Şanlıurfa ayağı da faaliyete geçmeye başladı. Müzenin kurulacağı Urfa Endüstri Meslek Lisesi geçmişte kullanılan eğitim malaryalarını toplamaya başladı bile.

Milli Eğitim Bakalığının yapmış olduğu proje ile Şanlıurfa da da hayata geçirilen Eğitim Tarihi Müzesine bağışlar yapılmaya ve alınmaya başlandı. Eskiden günümüze kadar okullarda eğitimde kullanılan her türlü mataryaları kabul eden okul bunlarla oluşturulacak olan Eğitim Tarihi Müzesini daha zengin bir hale getirmeyi planlanıyor.

Bu konuda bütün okul ve öğrencilere duyuruda bulunan okul her türlü ders mataryalarını kabul edecek. Böylelikle kültür sanat alanında yapılan müzeye eğitim alanında eklenmiş olacak.

Her zaman müzelere giden ve kendini geçmişe götüren eserlerin hayranlığı ile mutlu olan vatandaşlar bu sefer gelip görecekleri eğitim müzesi ile eğitim alanında bir geçmiş turu yapacak ve geçmişte ne zorluklar ve imkansızlıklar içinde eğitimlerin yapıldığına tanık olacaklar.

HABER MERKEZİ

23 Kas 2017 - 21:06 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.