Dolandırıcılık Şebekesi Diyarbakır'daki İkinci İşinde Yakayı Ele Verdi

Şanlıurfa'dan kapora vererek aldıkları ya da kiraladıkları lüks araçları Diyarbakır'a getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek satan dolandırıcılık

Şanlıurfa'dan kapora vererek aldıkları ya da kiraladıkları lüks araçları Diyarbakır'a getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek satan dolandırıcılık şebekesi, polisin yaptığı titiz çalışma sonucunda ikinci işinde yakayı ele verdi. Olayla ilgili 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, aralarında bir eski noterin de bulunduğu ve Şanlıurfa'daki oto galerilerden satın alma vaadiyle kaporasını vererek aldıkları veya kiraladıkları lüks araçları Diyarbakır'a getirip sahte kimlik ve ruhsat düzenleyerek noterde satışını yapan dolandırıcılık şebekesi, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin yaptığı titiz çalışması sonucunda, ikinci işlerinde yakayı ele verdi.

Aralarında eski noter de var

Şebeke üyeleri ilk işlerinde gittikleri oto galeride gözlerine kestirdikleri bir lüks aracı satın alma vaadiyle kaporasını vererek galericinin güvenini kazandı. Daha sonra da parayı tamamlamak için birkaç gün süre isteyen dolandırıcılar, aracı alıp Diyarbakır'a getirerek sahte kimlik ve ruhsat hazırladı. Daha sonra bu tür satış işlemlerinin açığını bilen ve noter işlemlerini ayarlayan eski noter M.B.'den aldıkları bilgiler doğrultusunda sahte evraklarla aracı bir başkasına sattı. Gelen ihbar üzerine Yankesicilik ve Büro Amirliği ekipleri şahısları izlemeye aldı. Yapılan titiz çalışma sonucunda dolandırıcılar yine aynı yöntemle araç satışı yaparken suçüstü yakalandı. Yakalanan şüphelilerden F.Ç., M.Y., M.G. ve B.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Aracı kiralayan İ.K. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken, S.Ç. ile M.B. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Konuyla ilgili 1 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

22 Kas 2017 - 10:16 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.