Diyarbakır Şehidi 15 Temmuz'dan Dolayı İstifasını Geri Çekmiş

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında operasyona giderken PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu

Şehit babası Saadettin Çelik, "İstifasını hazırlamıştı; ama malum 15 Temmuz belası geldi bu ülkenin başına. Çocukları buraya getirdi. Dedi ki: 'Baba devletin bugününde devletimi mahkemeye veremem. Ben istifamı geri alacağım'. İstifasını geri aldı. Gitti görevine başladı" dedi.

TAZİYELERİ BABASI VE KARDEŞİ KABUL ETTİ

Site bahçesine kurulan çadırda şehidin babası Sadettin ve kardeşi Sezer Çelik taziyeleri kabul etti.

Jandarma Binbaşı Ümit Çelik'in babası Sadettin Çelik, "Şehidimiz 12 Mart 1978'de doğdu. İlk görev yeri Şırnak'tı, 2 yıl burada görev yaptı. Daha sonra Ankara'da 6 yıl görev yaptı. Ankara'dan sonra Van'a tayini çıktı. 2 yıl Van'da çalıştı. Van depremi dolayısıyla tayin hakları çıktı geldi Ağrı'ya. Ağrı'da 2 yıl kaldı. Ağrı'dan tayini çıktı Suruç'a. 2 yıl da Suruç İlçe Komutanlığı yaptı. Suruç'ta görevi bitti Lice'ye tayini çıktı. Malum tayinler, birbirini takip eden tayinler. Hainlerin (FETÖ'yü kastederek) yaptığı tayinler. Buna artık isyan etti. 'Baba ben mahkemeye vereceğim' dedi. Mahkemeye verdi. Eğer mahkeme sonuç vermeseydi o Ağustos'ta istifa edecekti. İstifasını hazırlamıştı ama malum 15 Temmuz belası geldi bu ülkenin başına. Çocukları buraya getirdi. Dedi ki: 'Baba devletin bugünün de devletimi mahkemeye veremem. Ben istifamı geri alacağım'. İstifasını geri aldı. Gitti görevine başladı. İlk 20 günlüktü 5 şehit verdi. Şunu söylemişti bana: 'Baba ben ne makam, ne mevki, ne de rütbe istiyorum. Ben sadece şehitlerimizin intikamını almak istiyorum" diye konuştu.

"BİR ÜMİT GİDER BİN ÜMİT GELECEK İNŞALLAH"

Oğluyla şehit olmadan bir gün önce telefonda konuştuğunu söyleyen Sadettin Çelik, "En son şehit olmadan bir gün önce konuşmuştum. Göreve çıkmadan önce bana telefon ederdi, duamı almak için. En son görüşmemizde sesinde sanki 'ben şehit olacağım' gibi bir şeyi vardı. İstiyordu, Cenab-ı Allah istediğini nasip etti. Rabbime şükürler olsun. Üzgünüm. Ümit gibi birini kaybettim ama sevinçliyim bir şehit babası

oldum. Yüce Rabbim devletimizi, milletimizi korusun. Cumhurbaşkanımızın tez tez değindiği bir şey var der ki: 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Bir Ümit gider bin Ümit gelecek inşallah" ifadesini kullandı.

3 ÇOCUK BABASIYDI

2016 yılından beri Lice 1'inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görev yapan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik, öğretmen eşi Nesrin çocukları Yiğit Göktürk (11), Nazlı Hilal (8) ve 7 aylık kızları Göksu Reyhan ile birlikte Babaeski'de oturuyordu.

Erkan Sakal'ın acı haberi memleketi Sivas'taki ailesine ulaştı
15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Aynı saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Erkan Sakal'ın cenazesi, memleketi Sivas'ta 15 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yerleştirilen el yapımı bombanın patlatılması sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 27 yaşındaki Erkan Sakal'ın dün akşam kente getirilen cenazesi, Numune Hastanesi morguna konuldu. Öğen saatlerinde hastane morgundan alınan şehit Uzman Çavuş Sakal'ın cenazesi, ilk olarak Fatih Mahallesi'ndeki babaevinin önüne getirilerek burada helallik alındı. Yakınları bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Eşi Songül Sakal, ağlamamaları konusunda şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Cenaze daha sonra törenin düzenleneceği Kale Camiİ yanındaki tarihi eserlerin bulunduğu alana getirildi. Bu sırada yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

'BURADAYIM, GELDİM'

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal'ın 2 yıl önce hayatını birleştirdiği eşi Songül Sakal kucağında eşinin fotoğrafını taşıyarak tören alanına geldi. Şehidin annesi Döndü Sakal ve yakınları da askeri personelin desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Şehit eşinin tabutuna gelip okşayan ve sık sık öpen Songül Sakal, "Buradayım aşkım. Ben geldim. Bak birlikte memleketimize geldik" dedi. Metanetini korumaya çalışan Songül Sakal'ı yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin annesi Döndü Sakal ve kardeşleri de tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

BAKAN YILMAZ DA KATILDI

Öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Ak Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, askeri ve sivil erkan ile yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi, daha sonra İnönü Bulvarı üzerinde top arabasına konuldu. Cenaze marşı eşliğinde kent meydanına kadar götürülürken, vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal'ın cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

2013 yılında uzman çavuş olan Erkan Sakal'ın bir yıl önce Lice'deki 1'inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı bünyesinde görev yapmaya başladığı öğrenildi. Sivaslı Döndü ve Turgut Sakal çiftinin 4 çocuğundan biri olan Erkan Sakal'ın babasının ise 2009 yılında öldüğü belirtildi.

02 Ağu 2017 - 21:06 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.