Derede Kayık Sefası, Sinek Üretim Yeri Oldu

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesinde bulunan Karakoyun deresi deyim yerindeyse kentin sinek üretim merkezi oldu.

Dönemin eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından ıslah edilerek çevre düzenlemesi yapılan Karakoyun deresi Celalettin Güvenç’in seçim kampanyası olmuştu. Kayık sefası ile afişe edilen Kara koyun deresine yıllardır bir çivi dahi çakılmadı. Karakoyun deresi içerisine akan kanalizasyon suları nedeniyle deyim yerindeyse sineklere yuva oldu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar sineklerden duyduğu rahatsızlığı şu şekilde dile getirdi;

“Belediyeler ilaçlamalarını yapıyor ama bir türlü fayda olmuyor. Sıcaklıklarla beraber resmen hastalık akmaya başladı. Bu dereye biran önce çözüm bulunması gerekiyor. Tonlarca ilaç masrafı yapılacağına bataklığın kurutulması daha mantıklı bir çözüm gibi geliyor bunun için bir an önce bu derenin ya temiz su verilmesi yada üzeri beton bir şekilde kapatılmalıdır sivri sinekten bu parkta oturamıyoruz böyle bir parka böyle pis koku yakışır mı bide merkez de bu akan pis su yabancıların gelip burada fotoğraf çektirmesi yerine daha çok vatandaşlar bu alandan kaçıyorlar ”dedi.

20 Haz 2018 - 03:12 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.