Demirci Ustaları Ateşe Karşı Oruç Tutuyorlar!

Ramazan ayının başlaması ile birlikte oruçlar tutulurken çalışanlar da işlerine devam ediyor. Ramazan'ın sıcak havalara denk gelmesi saatlerin

Ramazan ayı ile birlikte ağır ve sıcak işlerde çalışanların yükü de bir kat daha artıyor. Bunlardan biri de yüksek dereceli ateş önünde çalışmakta olan demirci ustaları. Hava sıcaklığının bazı günler 25-30 dereceleri bulduğu Şanlıurfa’da demirci ustaları yüksek sıcaklıklar önünde hem orucunu tutmaya hem de çalışmaya devam ediyor. Yüksek sıcaklıklar altında çalışarak orucunu eda eden demirci ustaları zorlansalar da işlerini severek yaptıklarını söylediler.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi demirciler çarşısında demir ustalığı yapan 65 yaşındaki Sabri Baran, sıcaklar ve oruç bünyesini yorsa da mesleğini severek yaptığını belirtti. Demircilikte yaz aylarının kış aylarına göre daha yorucu olduğunu ifade eden Baran, artan sıcaklar ve ateş önünde çalışmanın sonucu olarak orucu ateş önünde tuttuklarını belirtti. İş ne kadar zor olursa olsun baba mesleğini yaptığı ve orucunu tuttuğu için mutlu olduğunu dile getiren Baran , "Mesleğimizi seviyoruz. Sıcaklar biraz yorsa da yazları kış mevsimine göre daha zor ve daha yorucu oluyor ancak katlanıyoruz, çünkü işimizi seviyoruz. Allah'ta sabrını veriyor. İlk birkaç gün zorlansak bile mesleğimiz bu, bu sebeple çalışma saatlerimizi biraz daha rahat tutuyoruz. Bin derecelere varan sıcaklar karşısında bir nevi ateşle orucun kardeşliğini göstermiş oluyoruz" dedi.

17 May 2018 - 15:20 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.