DEDAŞ ve Sulama Daire Başkanlığından Ziraat Odasına ziyaret

Tarım ve Orman Bakanlığı Sulama Daire Başkanı Bekir Sıtkı Özbek ve Dedaş Genel Müdürü Necat Tur ve beraberindeki heyet Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı

bekir bakür /mardin
Haber albümü için resme tıklayın

Çiftçilerin sorunları Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu tarafından DEDAŞ ve Tarım ve Orman Bakanlığı Sulama Daire Başkanlığı yetkililerine bir bir anlatıldı. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulunan heyet ile bir araya gelen Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçinin DEDAŞ ve sulama konusunda yaşadığı sorunları yetkililere iletti. Ayrıca görüşmede DEDAŞ yetkilerin yüzde 65 elektrik desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 10 Aralık 2018 tarihine kadar elektrik borçlarının ilk taksitini ödemeleri gerektiği aktarıldı.

Bugün odayı ziyaret eden heyette; Tarım ve Orman Bakanlığı Sulama Daire Başkanı Bekir Sıtkı Özbek, DEDAŞ Genel Müdürü Necat Tur, Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Arvas, DEDAŞ il Müdürü Osman Hondü, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmak ve İl Müdür Yardımcısı Halil Şıtıl yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, DEDEŞ ile çiftçinin yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Elektrik ücretlerinde de indirime gidilmesi gerektiğini de vurguladı. Eyyüpoğlu, ‘bu yıl çiftçilerimiz biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu yüzden tarımda kullanılan sulama ve elektrik enerjisi ücretlerinde belli oranlarda indirim yapılmasını istedik. Ayrıca sulama sorunlarının kökünden çözümü için de bekleyen projelerin hayata geçirilmesini de talep ettik.’ Dedi.

HABER MERKEZİ

15 Kas 2018 - 08:28 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.