Daha Güvenli Bir Yolculuk İçin Drone’li Denetim Yapılacak

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ramazan bayramı dolayısı ile alacaklarını tedbirler arasında Droneli denetim de olacak.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ramazan bayramı dolayısı ile vatandaşların daha huzurlu, daha güvenli ve daha rahat bir bayram geçirmeleri için trafik denetimlerini sıkı tutuyor. Yapılacak denetimler arasında Dronelerde kullanılacak.

Bayramlar millet olarak dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın arttığı günlerdir.

Bayram sevincimizin üzüntüye dönüşmemesi, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmelerini temin etmek için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak Ramazan Bayramı süresince trafik kazalarının önlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda;

- Drone ile havadan trafik denetimlerinde bulunulacaktır.

- Trafik ekibi sayısı artırılarak hız ihlali, emniyet kemeri kullanma vb. ihlallere karşı trafik denetimlerine ağırlık verilerek, sürücülere kurallara uyulması yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır.

- Hız ihlallerinin önlenmesi amacıyla farklı noktalarda radar denetimleri yapılacaktır.

- Toplu taşıma yapan araçlar üzerinde sivil personel görevlendirilecek, şoförlerin araç sürme sürelerine uyup uymadıkları ve hız ihlalinde bulunup bulunmadıkları kontrol edilecektir.

- Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde trafik denetimleri artırılacaktır.

- Özellikle şehirlerarası toplu taşıma araçları, tur otobüsleri ve mevsimlik işçi taşıyan araçlar üzerinde denetimlerimiz artırılacaktır.

Vatandaşlarımızın trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını, karşılaştıkları tüm kural ihlallerini 155 Polis İmdat hattını arayarak bildirmelerini, tüm vatandaşlarımıza sevdikleriyle beraber kazasız, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram dileriz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABER MERKEZİ

14 Haz 2018 - 16:24 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.