Cumhuriyet Başsavcılığından Suruç Açıklaması

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Suruç'ta yaşana olaylarla ilgili açıklamada bulundu.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcı Sadi Doğan bugün Suruç’ta oy kullanmalarında yaşanan usulsüzlüklerle, yaşanan kavgalarla ilgili gerekli itirazların il ve ilçe seçim kurullarına ve il, ilçe Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli şikâyetlerin yapıldığını söyledi. Bundan sonra da yaşanan olaylar ve şaibeli oy kullanımları ile her türlü gereken soruşturma başlatılacağını duyurdu.

İşte Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklama

Cumhurbaşkanlığı 27. Dönem milletvekilliği genel seçimleri sırasında basında ve sosyal medyada Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir takım oy kullanma usulsüzlüklerinin ve yaralanma olaylarının yaşandığı iddiaları ile ilgili haberler çıktığı görülmektedir.

Olayla ilgili vatandaşların ve bütün siyasal partilerinin müracaatlarını ve şikâyetlerini il ve ilçe seçim kurullarını ve il ilçe Cumhuriyet başsavcılığımıza iletmişlerdir.

Suruç ilçe seçim kurul başkanlığı tarafından bazı iddiaların araştırılması için Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunmuştur.

Suç duyurusunda bulunan hususlarla ilgili olaylarını kullanıma ve bir okulun çevresinde yaşanan yaralanma olayı ile ilgili olarak Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal gerekli soruşturma işlemlerine başlatılmıştır. Usulsüz oy kullanma ve yaralama olayına karışanların yakalanması için gerekli talimatlar en hızlı seçildi verilmişti.

Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine usulsüz oy kullanmaya çalıştığı tespit edilen 4 kişi oy pusulası ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Gerek il ve ilçe seçim kurullarının gerekse Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın tüm iddiaları titizlikle değerlendirmişlerdir. Bundun sonraki iddiaları değerlendirmeye devam edeceklerdir.

Seçim ile ilgili suç içeren tüm davranışlar etkin bir şekilde soruşturulmuştur ve soruşturulmaya devam edilecektir.

HABER MERKEZİ

24 Haz 2018 - 15:48 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.