Çiftçi “Belediyeler Olarak Kendimizde Eleştiriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Yerelde Kalkınma Modeli için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Çiftçi “Belediyeler Olarak Kendimizde Eleştiriyoruz”
urfalı
Video için play'e tıklayın

Toplantıda açıklamalarda bulunan Çiftçi, " Fıstığın en çok siz üretiyorsunuz. En çok Şanlıurfalar üretiyor, Türkiye de birinci sıradayız, dünya da ikinci sıradayız, Amerika’dan sonra, fıstık kalitesi bakımında en iyi Halfeti ve Birecik’tir. Kaç işletmecimiz var, nerde bizi bunu değerlendiriyoruz" dedi.

AK Parti MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, İl başkanları ve birçok Sivil Toplum Kurumu (STK) temsilcileri toplantıda yer aldı.

“Bir Birimizi Çok Eleştiriyoruz”

Ülkenin sahibi vatandaştır, halkımızdır, şehrin sahibi hemşirelerimizdir diyen Çiftçi “Ama bunu koruma binciyle hareket etmesi gerekir. Bir birimizi çok eleştiriyoruz. Kırsalda tarım arazilerini koruyabiliriz. Bugüne kadar bu şehirde, kırsal da yaşayacak insan olmayacak mı, bir planlama içerisine girdik mi? tarıma uygun olmayan alanları planlayıp o yerleşim biriminde köyde şu an kırsal mahallede yaşayan amcaya alternatif çözümler ürettik mi, bu kadar ünümüzü göremedik mi? ne zaman ki, bu sorunlara eğildiğimizde kırsalda bir homurdanma, şurası senin burası benim, şurayı sen kullanıyorsun, burayı ben engellemelerle karşılaştık. Bu bir planlama olayıdır, bir bakış olayıdır. Karacadağ’a baktığımda bir yayala görüyorum orayı zenginleştirecek, bazalt taşı görüyorum orayı uçuracak, bir Karacadağ kayak merkezi görüyorum bölgenin tek kayak merkezi olarak. Ama farklı bir bakış açısı var orayı fakirliğe ve fukaralığa terke edilmesi gereken bir alan olarak görüyor.” dedi.

“ Haklı Olarak Dışardan Yazlık Alırız”

Şanlıurfalı olarak, haklı olarak dışardan yazlık alırız diyen Çiftçi , “Hepimiz insan olarak, Şanlıurfalı olarak, haklı olarak dışardan yazlık alırız. Yazın 10- 15 günlük bir ay çocuklarımızla dinlenmeye karara veririz. Ama yanı başımızda su manzaralı tarıma uygun olmayan alanlar var. Devlet bize üç artı bir duble yoluyla 15 dakikaya indirmiş olan Bozova’da bir yazlık yapmayı akıl etmeyiz, akıl ederiz ama cesaret etmeyiz. Buradaki planlamalar yapılabilir. Suyla her türlü canlanma, her türlü karşılaşma yapılabilir. Bana göre mersinin flamingolarında kat ve kat daha iyi şeyler ortaya koyulabilir. “ şeklinde konuştu .

Belediyeler olarak kendimizde eleştiriyoruz söyleyen Çiftçi, Belediyeler olarak kendimizde eleştiriyoruz sürekli, kaldırımları yaparken, bir modelden, bir modele geçiş yapıyoruz. Bir yerde parke parke diğer yandan kalkıp prizma düşenmişiz ama ömürlük beş yüz yıllık, bin yıllık bazalt taşı var, bunu işletmemişsiniz, bırakmamışsınız. Avrupa da yok, ama meydanlarda rahatlıkla bu taşı görebilirsiniz. Sizin buradan almış, götürmüş çünkü adamlarda bu bazalt taş yok hiçbir yerinde yok. Bu kadar kilometre öteden bu değerin farkında, siz her gün onunla yatıp, kalkıyorsunuz ama fark edemiyorsunuz. İşte bu farkındalığı size anlatmak istiyoruz. Allah’ın güneşi hepimize yeter. Planlayalım tarıma uygun olmayan alanlarını zaten mevzuat noktasında gez tarım alanına dönüştürelim, enerji üretelim. Sera noktasında Kara Ali bölgemiz yedi bin dönüm alan var, Su yeterlidir.” Dedi.

“Dünya Da İkinci Sıradayız”

Fıstığı en çok Urfalılar üretiyor diyen Çiftçi, “Fıstığın en çok siz üretiyorsunuz. En çok Şanlıurfalar üretiyor, Türkiye de birinci sıradayız, dünya da ikinci sıradayız, Amerika’dan sonra, fıstık bakımı noktasında en iyi Halfeti ve Birecik’tir. Kaç işletmecimiz var, nerde bizi bunu değerlendiriyoruz. Bunun turşusundan tutun, parfümüne kadar, ezmesinden tutun, çikolatasına kadar bin türlü çeşitti var. Ne yapıyoruz, kim gelecek, kim bekliyoruz. Hepimiz fıstığımızı toplatıyoruz, en başta ben, bu yıl topladım ürünler iyiydi. Güzelce topladım götürdüm Nizip’e verdim paramı aldım. Kimse konuşmuyor ondan sonra Antep fıstığımı, Urfa fıstığımı, ne Antep fıstığı sen bu halde olduktan sonra Büyükşehir belediye başkanı olarak kabahati üzerim alıyorum. Sen bu şekilde olduğun zaman tartışamasın Antep’in mi Şanlıurfa’nın olduğuna.” diye konuştu.

16 Eki 2018 - 18:11 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.