Çiftçi, “11 Nisan Külliyesi Bir Sanat Eseri Olacak”

Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılan 11 Nisan Külliyesinin inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindi. Külliyenin çelik köprü bağlantılarını

İslami İlimler ve Bilimler Araştırma Merkezi'nin de bulunacağı külliye 6 bin 360 metrekareden oluşurken Osmanlı - Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılıyor. Cami içerisinde namazgâh, mahfil katı, avlu, çok amaçlı seminer salonu, Kur'an Kursları, taziye evleri, Diyanet yayın evi ile kütüphanesi, Diyanet işleri büroları, derslikler ve eğitim odaları bulunacak.

Sona gelinen çalışmalar ile birlikte Külliyenin 11 Nisan Şehir Parkına bağlantılarının sağlanacağı çelik köprülerin yapım çalışmaları sürürken, Külliyenin alt katlarına ulaşım sağlanacağı yürüyen merdiven sistemlerinin montesi yapılıyor.

Ayrıca tamamı Şanlıurfa taşı ile yapılan Külliye’nin içerisinde bulunan alanlarda Osmanlı ve Selçuk sanatına uygun nakış ve desenler yapılıyor.

Alanda incelemelerde bulunarak bir açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfalı hemşerilerime belirtmek isterim ki 11 Nisan Külliyesi bu bir sanat eseri olacaktır” dedi.

Konuşmasında Başkan Nihat Çiftçi, “Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden 11 Nisan Külliyesi sona doğu yaklaşılıyor. İnce işleri yapılıyor, nakışlar işleniliyor. Tabi bir sanat eseri olarak yapılan bir proje gerek içerdiği sosyal alanlar, ilim merkezleri gerek ise avlusu, revakları, kümbetleri ve camii minareleri her şekli ile bir detay olduğu için Şanlıurfa taşları ile işleniliyor. Şanlıurfalı hemşerilerime belirtmek isterim ki bu bir sanat eseridir. Birçok proje hayata geçirdik ama 11 Nisan Külliyesi bizim için Osmanlı ve Selçuk’un bizlere bıraktığı o nakış ve motiflerin izlerini taşıyan bir sanat eseri olacak. Yüklenici firmamız son sürat bir şekilde tam kapasiteyle çalışmalarını sürdürüyor bizlerde bu gün bu çalışmaları yerinde denetledik. İnşallah çok yakın bir tarihte de bunun açılışını gerçekleştireceğiz”

“KULLİYENİN ÇELİK KÖPRÜ BAĞLANTILARI YAPILIYOR”

Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfalı kardeşlerim merak etmesin ki burada çift taraflı bir asansör sistemi yaptık. Çünkü Külliye’nin alt kısmında bulunan ilim araştırma merkezi, taziye evi ve kütüphaneye ulaşım sağlanacak. Yine mevcuttaki yolu geçmek için yapımı devam eden çelik köprülerin her iki yanında yürüyen merdiven sistemi yapılacak, bu konuda kamuoyunda çıkan bilgi kirliğine mahal vermeyelim. Proje gerçekleştiği zaman ortaya çıkan çalışmayı hep birlikte göreceğiz. Hiç kimse merak etmesin ki yaşlısını, engellisini, erkek ve kadınları düşünerek yaptığımız bu proje tamamlandığında görülecektir. Emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum, bu bir ekip işidir” diye konuştu.

Bamyasuyu Mahallesi Muhtarı Mustafa Bağış ise, “Bu Külliyenin mahallemizde olmasından dolayı çok şanslıyız. Şanlıurfa’mızda bu Külliye tektir ve birçok ilim dersleri burada verilecek. Başkanımız şehrimize çok güzel çalışmalar yaptı emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İncelemeleri kapsamında Bamyasuyu mahallesinde bulunan seyyar satıcılar ile bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, Külliyenin arkasında modern bir semt pazarı yapımı için proje çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi. Ardından Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi talepleri dinleyerek gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimin önemine değindi.

HABER MERKEZİ

21 Şub 2019 - 12:55 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.