CHP’li Aydınlık, Bakana Sordu: "Başhekimler Nerede?"

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Şanlıurfa'da yaşanan sağlık problemleri ile alakalı yazılı soru önergesini Sağlık Bakanı Fahrettin

Gerçekler
Haber albümü için resme tıklayın

Aydınlık, yapmış olduğu açıklama da şunları ifade etti: “Şanlıurfa, sağlık hizmetleri alanında yaralı; ama artık bu yara kangren olmak üzere. Hastanelerimizde uzman doktor bulmak zor, ciddi bir sağlık hizmeti almak zor. Bu sorunlar ne zaman düzeltilecek merak ediyorum. Vatandaş hastane hastane geziyor ya teşhis koyulamıyor ya da yanlış teşhis konuluyor; ancak altını çizerek şunu da belirtmek isterim: buradan tüm doktorlarımızı zan altında bırakmak istemem, elbette teşhisini doğru yapan, tedaviyi doğru uygulayan hekimlerimiz var. Bu hekimlerimiz baş tacıdır; ama bir yerde sıkıntı var demek ki. Ben bu sıkıntıların altında yatan sebeplerden biri olarak da Başhekim eksikliğini görüyorum.”

Bakın Şanlıurfa da toplam 7 hastane de Başhekim olmadığı iddiaları var. Bu hastaneler: Balıklıgöl, Eyyübiye (800 yataklı), Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma, Ceylanpınar, Suruç, Siverek, Bozova devlet hastaneleri. Şimdi şöyle düşünün bir yere vekâleten atandınız: Alınması gereken kritik kararların, önemli işlerin altına imza atar mısınız? Elbette atmazsınız, çünkü nasıl olsa yakın zamanda vekalet bitecek. O nedenle sorumluluk almak istemezsiniz. Şimdi bu 7 hastanemiz bu zihniyetle yönetiliyor. Birde bu yetmezmiş gibi Eyyübiye (800 yataklı) Devlet Hastanesine vekalet eden kişi, Kamu Hastaneleri Birliğine de vekalet ediyor. Gelen bilgiler bu yönde. Bunların hepsini soru önergemizde Sayın Bakana sorduk. Öyle tahmin ediyorum ki Sağlık Bakanımızın bu durumdan haberi yok, haber verilmemiş. Yoksa bu durum bir saniye bile böyle devam ettirilemez. Umuyorum ki Sayın Fahrettin KOCA bizim bu soru önergemizle birlikte soruna el atacaktır.

Soru önergesinin tam metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

28.12.2018

Sayın Bakan, Şanlıurfa’mızın sağlıkla alakalı yaşadığı sorunlar devamlı olarak artmaktadır. Vatandaşlarımızdan tarafımıza gelen şikayetler eminim ki ilgili kurumlarınıza da gelmektedir; ancak bunca şikayete rağmen neden hala gerekli adımlar atılmamıştır? Bakınız, Şanlıurfa’da 2-3 kez farklı devlet hastanelerine giderek şikayetlerini dile getiren bir kamu görevlisinin teşhisi Şanlıurfa’da konulamamış, tedavide geç kalınmıştır. Bu kamu görevlisi şikayetlerinin devam etmesi ve teşhis konulamaması nedeniyle Ankara’ya gelmiş ve kendisine “kolon kanseri” teşhisi konulmuştur. Bu tür vakalar sürekli yaşanmaktadır. Bu ve benzer olayların, tarafımıza ulaşan şikayetlerin altında yatan sebeplerden biri de hastanelerimizin “başhekim” kadrolarında eksiklik olması, bu kadrolara vekaleten bakılmasıdır.

Bu Bağlamda;

1) Balıklıgöl, Eyyübiye (800 yataklı), Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma, Ceylanpınar, Suruç, Siverek, Bozova Devlet Hastanelerinde Başhekim olmadığı iddiaları doğru mudur? 3) Bu konuyla alakalı size ulaşan bir şikayet var mıdır?

4) Planlanan herhangi bir çalışmanız var mıdır?

5) Eyyübiye (800 yataklı) Devlet Hastanesine vekaleten bakan kişinin aynı zamanda Kamu Hastaneleri Birliğine de vekaleten baktığı iddiaları doğru mudur? 6) Bu konuyla alakalı herhangi bir açıklamanız var mıdır?

28 Ara 2018 - 17:39 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.