CHP'li Tanal'dan İçişleri Bakanı Soylu'ya Sert Sözler

Şanlıurfalı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP İl Başkanları ile ilgili iddia edilen söyleminin toplumu

osman
Haber albümü için resme tıklayın

Tanal,”Soylu’nun bu talimatı Anayasanın 137. Maddesine göre kanunsuz emirdir. Ayrıca TCK’nın 122. Maddesi olan ayrımcılık ilkesine de aykırıdır, kin ve nefret suçu işlemektedir. Şehitliğin ideolojisi olmaz, şehitlik kimsenin tekelinde olamaz. Şehitlik ulvi değerlerimizdendir partileştirilemez” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Valilere şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarının katılmaması konusunda talimat verdiği iddia edildi.

Bu iddia üzerine Tanal şu ifadeleri kullandı;

“Anayasanın Kanunsuz Emir başlıklı 137. Maddesine göre; Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak, üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz. Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği bu talimat da tam anlamıyla kanunsuz emirdir. Bir şehit cenazesine CHP’liler sokmamakla neyi sağlamış olacaklar? Şehit bizim de şehidimizdir. CHP’li bir aileden şehit çıkarsa, CHP’li siyasi bir ismin yakını şehit olursa ne yapacaklar? Bu sefer de CHP’den diye şehit mi sayılmayacak? Şehitliğin ideolojisi olmaz. Şehitlik tekelleştirilemez. Şehitlik ulvi değerlerimizdendir, partileştirilemez. İhsan, iyiliği hususileştirmek değildir, umumileştirmektir. Kimse şehitliği kendi tekelinde sanmasın. Amaçları CHP şehit cenazelerine gelmiyor algısı yaratmaktır. Artık CHP nefretini bir kenara bırakıp ülke yönetimiyle ilgilensinler. Ülkede yolsuzluk, faizler, zamlar almış başını gidiyor, onların tek derdi CHP. Süleyman Soylu ayrıca, TCK’nın Nefret ve Ayrımcılık başlıklı 122. Maddeye de aykırı hareket etmektedir. Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret, kanunlarımızca cezalandırılır. Bunu söyleyen İçişleri Bakanı da olsa kayırılamaz, nefret suçunu işleyen cezasını çekmelidir. Şehitler hepimizin şehididir. Partimiz olarak şehitlerimizin cenazelerine katılıp, son görevimizi yerine getirmek boynumuzun borcudur. Sizin göreviniz ise CHP gelmesin istemeyiz gibi gereksiz açıklamalar yapmak yerine, evlatlarımız neden şehit oluyor, nasıl şehit gelmez meselelerine kafa yorun. Tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Şehitlerimiz üzerinden toplumda siyasi algı yaratmaya çalışanları da kınıyorum.”

29 Haz 2018 - 05:57 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.