Celal Doğan Büyükşehir’e Aday mı Oluyor

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı söyleniyor.

Urfa
Haber albümü için resme tıklayın

Yaklaşan 2019 yerel seçimleri ile birlikte birçok aday adayı ortaya çıkmaya başladı. Şanlıurfalı vatandaşlar ise siyasi partilerin adaylarını merak ederken gündeme bomba gibi bir iddia ortaya atıldı. 1977 yılında genel seçimlerde Gaziantep milletvekili olan ve daha sonraki yıllarda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantepspor kulüp başkanlığı yapan ve 2015 yılında ise Halkların Demokratik Partisinden Gaziantep milletvekili seçilen ve halkın arasında Gaziantep’i Antep yapan adam tabiri ile tanınan Celal Doğan’ın Hakların Demokratik Partisinin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayını olacağı iddia edildi.

Tüm bu iddialar üzerine HDP Milletvekili Celal Doğan’ın kendisinden aldığımız bilgilerde ise şuanda öyle bir şeyin söz konusu olmadığını, yaklaşan yerel seçimlerden dolayı olayın tamamen bir bilgi kirliliğinden kaynaklandığını belirtti.

Celal Doğan Kimdir?

Celal Doğan 1 Ağustos 1943 tarihinde Gaziantep’in Nizip ilçesinin Çanakçı köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1973-1977 yılları arasında serbest avukat olarak çalıştı. 1977 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçildi. 1980 senesine kadar bu görevini sürdürdü. Daha sonra vazifesinde ayrılarak serbest avukatlığa geri döndü. 1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 1994 ve 1999’da aynı göreve yeniden seçildi. 1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor kulübünün başkanı oldu. Bu dönemde takım başarılı sezonlar geçirerek 2 kere İntertotoya, 3 kere de UEFA Kupasına katılmıştır. Öte yandan 2015 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden aday olan Doğan, Gaziantep milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir.

25 Eki 2018 - 15:57 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.