Camiler Çocuk Sesleriyle Şenleniyor

Bahçelievler Gençlik Merkezi 'Camilerimiz Çocuk Sesleriyle Şenleniyor” isimli proje kapsamında 35 minik bedenle Balıklıgöl'de bulunan Dergâh

Gençlik Merkezi tarafından hadis kitabı, takke ve tesbih hediye edilen çocuklar, kalabalık bir cami cemaatiyle ilk defa karşılaştıkları için heyecan ve şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Çocuklar, proje kapsamında Dergah camisinde Sakal-ı Şerif’ i ziyaret edip, dua ve salavat halkası oluşturarak namaz vaktini dualar, salavatlarla bekledi. Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler tarafından çocuklara, cami adabı, nasıl ibadet edileceği ve camide ibadet etmenin önemi anlatıldı.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, çocukların camilerde yer alması ibadetlerini cemaatle yapmayı öğrenmesi için “Camilerimiz Çocuk Sesleriyle Şenleniyor” projesinin büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Gençlik Merkezlerinin her alanda aktif olarak proje üretip ve uyguladığını belirten İl Müdürü Keşküş, “Gençlik Merkezlerimiz her alanda farklı projelere imza atıyor ve gençlerimiz tarafından çok seviliyor. Gençlerimiz ‘Camilerimiz Çocuk Sesleriyle Şenleniyor’ projesine ilgi gösteriyor. Camilerde cemale birlikte ibadet yapmak isteyen gençlik bu proje sayesinde önlerindeki duvarı rahatlıkla kırabiliyor gençlik merkezi çalışanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Bahçelievler Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Keskin şunları söyledi;

“Çocukların dinimizi tanımaları, Müslüman kimliğinin pekişmesi, ibadetleri sevmesi, cemaat ruhunu yaşamaları için en güzel yol, onları müsait zamanlarda camilere götürmektir. Ancak, bu kutsal mekânlarda çocukların olağan hallerini kabul etmeyerek, gürültü yaptığı, cemaati rahatsız ettiği gibi gerekçelerle azarlanıp dışlanması, minik kalplerin ibadethanelerimizden uzaklaşmasına sebep olmaktadır.

Camide kaşları çatık ve kendisine ters davranan biri ile karşılaşan çocuk cami ve din kavramlarını kendi dünyasında korkunç biri gibi algılar. Hz. Peygamber engin bir tevazu içinde çocuklarla her fırsatta ilgilenmiş, şakalaşmış, gördüğünde onlara selam vermiş, hal hatırlarını sormuş, hasta olduklarında ziyaretlerine gitmiş, onların kusurlarını da hoş karşılamıştır. Hatta kuşu ölen bir çocuk için taziye ziyaretine gitmiştir.

Çocuklarımız cami adabını ve cemaatle ibadet etme alışkanlığını bu mekânlarda bulunarak kazanabilir. Onlara camide nasıl davranacağına dair uyarı yapılırken seviyesine göre sevecen ve şefkatle yaklaşmak gerektiği unutulmamalıdır. Gelecekte boş camiler ve ibadetten uzak bir nesil istemiyorsak, çocuklarımızın bugününe dikkat etmeliyiz.

Gençlik Merkezi olarak gençlerimizin boş zamanlarını en yararlı şekilde değerlendirmeleri için projeler üretiyoruz. Bilgi ve becerilerinin farkına varmış, toplumda örnek olarak gösterilebilecek gençlerin yetişmesine vesile olmak istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızda gençlerimizin de yer alması için, gençlerimizi gençlik merkezlerimize bekliyor, her türlü eğitim ve etkinliklerin içinde görmek istediğimizi belirtmek istiyorum.

Bahçelievler Gençlik Merkezi olarak bu gurur verici etkinlikte yer alan küçüklerimize sevgilerimi sunarken, cami görevlileri ve cemaatine yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

16 Ağu 2017 - 12:45 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.