Büyükşehir Vatandaşa Yüksek Su Borcu Faturası çıkarıyor’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz Büyükşehir'in Su borcu olan abonelere borçlarını ödeyemedikleri için fahiş derecede fatura çıkardığını

Büyükşehir Vatandaşa Yüksek Su Borcu Faturası çıkarıyor’
Video için play'e tıklayın

Her Perşembe günü Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz basın mensupları ile bir araya gelerek belirledikleri kent sorunlarını vatandaşlara aktarıyor. Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmazsın bu haftaki gündem maddesi ise Hilvan ilçesinde vatandaşların yaşadığı sorun ve sıkıntılar başta olmak üzere Şanlıurfa Pasaj esnafı ve şehirde uzun zamandır durgun olan inşaat sektörü oldu.

Hilvan ilçesinde incelemelerde bulunduğunu belirten Niyazi Yanmaz

, “

Hilvan’da katı attık arıtma sistemi kurulmuş. Ancak içme suyu arıtma sistemi yok” dedi. Hilvan’da yapılan katı atık arıtma sisteminde içme suyu arıtma sisteminin olmamasını skandal olarak nitelendiren Yanmaz, “Yani içtikleri su koli basili ve mikroplu damıtılmıyor. Ancak atık suları damıtılıyor.” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz özellikle Urfa’nın lokomotifi olarak değerlendiği Pasaj esnafının sıkıntılarını ve inşaat sektörünün durma noktasına gelmiş olmasını da değerlendirdi. Uzun bir zamandan beridir sektörünü durgun olduğunu ifade eden Yanmaz, durgun olan sektörün sadece inşaatçıları değil, yan paydaşlarını da olumsuz etkilediğin söyledi. Bu paydaşlardan hırdavat, boya, nalburiye, kereste, mobilya, demirci, kalıpçı, sıvacı ve amelelerinde zarar gördüğün ve etkilendiğini belirtti.

‘Hilvanlılar Fırat’ın Kirli Suyunu mu içiyor’

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde yapılan katık atık arıtma tesisinde içme suyu arıtmasının olmadığını ve Hilvan halkının direk Fırat nehrinden gelen suyu evlerindeki musluklardan içtiğini belirtti.

‘Bir dokunduk bin ah işittik’

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz, “Geçen hafta Hilvan ilçemizde teşkilat çalışmalarımız vardı. Hilvan halkımızdan, Hilvan’ın sorunlarını dinledik. Bir dokunduk bin ah işittik. Hilvan’da katı attık arıtma sistemi kurulmuş. Ancak içme suyu arıtma sistemi yok. Yani Hilvanlılar Fırat’tan gelen suyu evlerinde direk musluklardan alıp içiyor ve kullanıyorlar. Yani içtikleri su koli basili ve mikroplu damıtılmıyor. Ancak atık suları damıtılıyor. Bu tam bir akıl tutulmasıdır. Han mağara ve arıca arası 2 Km çok affedersiniz eşek zor yürür. Ama oradan servis araçları ve taşıtlar geçmek zorunda kalmaktadır.” dedi.

‘Sanki dağ başıymış gibi belediye seyrediyor’

“Faruk bayrak caddesinde kanalizasyon patlamış uzun zamandır açıktan akmakta.” Diyen Niyazi Yanmaz, “Sanki dağ başıymış gibi belediye seyrediyor ve orada maalesef çocuklar oyun oynuyorlar ve şehir içinde böyle bir çirkinlik sergilenmektedir.” diye konuştu.

‘Durgun olan inşaat sektöründen yan paydaşlarda etkileniyor’

“Geçen hafta Urfa’mızın iki lokomotif sektöründen bahşetmiştim. Biri pasaj esnafı diğeri inşaat sektörü Uzun zamandır inşaat sektörü büyük bir durgunluk içinde.”cümlesi kuran Yanmaz, “Bu sektör durunca yan esnaflar hırdavat, boya, nalburiye, kereste, mobilya, demirci, kalıpçı, sıvacı ve amele kardeşlerimiz işsiz ve boşta kaldılar. İşveren konumunda olan müteahhitler iflasın eşeğinde.” İfadelerini kullandı.

‘Çok miktarda ve abartılı haciz göndermiştir’

“Dolayısıyla bu durum her sektörden esnafımızı ve insanımızı çok yönlü etkilemektedir.” Cümlesi kuran Niyazi Yanmaz, “Yani Urfalıların ağzını bıçak açmıyor. Mülki amirler ve bürokratlar iktidar partisinin adeta eş başkanı konumundalar. Halkın derdi ile ilgilenmiyorlar. Şanlıurfa belediyesi, su abonelerine su faturalarını ödeyemedikleri için çok miktarda ve abartılı haciz göndermiştir.” Şeklinde konuştu.

300 TL olan su borcu avukatlık ücreti ile 900 TL çıkmış

“300 TL olan su borcu gecikme zammı ve avukatlık ücreti ile 900 TL çıkmış.” Sözlerini söyleyen Yanmaz, “Vatandaş hem pahalı fiyata su kullanmakta hem de hacze verilmekte hem de belediyenin avukatları dururken serbest avukatların ücreti ile fahiş rakamlar ödeme mecburiyetinde bırakılmaktadır, büyükşehir belediyesi bu uygulamadan vazgeçip abonelere ödeme için kolaylıklar sağlamalıdır.” sözlerini kullandı.

‘Ülke ve vatandaşlarımız borç batağına girmiştir’

“Hepinizin gördüğü ve yaşadığı gibi ülke ekonomisi çok zor durumdadır.” Sözlerini söyleyen Niyazi Yanmaz, “On altı yıl aralıksız ülkeyi idare eden zihniyet faizci kapitalist bir ekonomi ile ülkeyi bitme noktasına getirmiş faiz lobisi ve rantiyecileri daha da zengin etmiştir. Türkiye’nin toplam borcu artmış, ekonomi dibe vurmuş, ülke ve vatandaşlarımız borç batağına girmiştir. Hala fanatik ve iktidardan nemalananlar direnç göstermektedir. Bunların ülke umurlarında değil varsa yoksa kendi şahsi çıkarları söz konusudur. Demek ki boylu poslu, genç yakışıklı güzel konuşan insanlardan beceriksiz olurmuş. İŞİ yüzüne gözüne bulaştırırmış.” şeklinde konuştu.

23 Kas 2017 - 14:17 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.