Büyükşehir'den İftar Yemeği Rezaleti!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince ilçelerde düzenlenen iftar yemeği Siverek ilçesinde çileye döndü.

Her yıl Ramazan ayında Siverek Belediyesi tarafından Ağaçhan Parkında düzenlenen iftar yemeği, orucun 7. günü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince verildi. Grup Yorum ilahi konserinde düzenlenen iftar yemeğine katılanlar oturmak için yer bulamazken, görevlilerin sert tavırları katılanları çileden çıkardı. Yemek dağıtımının rezalete dönüştüğü etkinlikte onlarca kişi yemek bulamadı.

Ramazan ayı olması nedeniyle iftar saatine kadar bekleyen çok sayıda vatandaş alandan yemek yiyemeden ayrıldı. Yemek firması yetkilileri ve görevlilerle tartışan vatandaşlar, yemekleri fırlatan görevlilere tepki gösterdi.Siverek Belediyesinin her gün alanda bin kişiye yemek dağıttığını dile getiren Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği Başkanı Hamza Saklım, "Bu gece burada bir rezalet yaşandı resmen. İnsanlar buraya iftar için toplandı ama çok sayıda kişi yemek yemeden hatta iftarını bile açmadan ayrıldı." dedi.

Yemek firması yetkililerine tepki gösteren Saklım, "Siverek Belediyesine teşekkür ediyoruz, her gece burada yaklaşık bin kişiye yemek dağıtıyor ki hiç sorun yaşandığını görmedim. Bu akşam görevlilerin yemekleri fırlattıklarına şahit olduk ve çok üzüldük." diye konuştu.

Organizasyonunun tam bir fiyasko olduğunu belirten esnaf Selman Minteş, katılan çok sayıda vatandaşın yanı sıra davet edilen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aç kaldığına dikkat çekerek, "Bu akşam burada firma elemanlarının yemekleri fırlatmaları insanları aşağılar nitelikte idi. Madem üstesinden gelemeyeceksin yapma, bırak. İnsanlar oruçlu bir halde davetinize icabet ediyor, yemek veremiyorsun üstüne saygısızlık yapıyorsun." ifadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Kaması

23 May 2018 - 17:04 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.