Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Büyük İlgi Görüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tiyatrosu oynadıkları oyunlar ve performansları ile oldukça yoğun ilgi görüyor.

Şanlıurfa’nın çok eski tarihlerinden beridir Urfa’da bir kültür haline gelen tiyatroculuk günümüzde bile hala oldukça yoğun ilgiye maruz kalıyor. Bundan dolayı bu türlü hep sürdürerek adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Şehir Tiyatrosu bu kültürün devamını ilerletiyor. Yaptıkları oyunlar ve yapacakları oyunlarla oldukça ilgi gören Şehir Tiyatrosuna Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösteriyorlar. Her oyunlarında sahneleri doldurmayı başaran Şehir Tiyatrosu yeni oyunları ile en yakın zamanda Urfalıların karşısına çıkacak.

Şehir Tiyatrosu ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesinin Genel Tiyatro Sanat Yönetmeni Hasan Ocakoğlu, Urfalıların sanatla barışık olduğunu ve sanatı çok sevdiğini belirterek, bu sevginin ve ilgi göstermenin temelleri çok eskilere dayandığını söyledi.

‘Haftanın 5 günü prova yapıyoruz’

“2012 yılından beri bu görevi devam ettiğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Tiyatro Sanat Yönetmeni Hasan Ocakoğlu, “Şimdi öncelikle Urfalıların son zamanındaki tiyatro ilgisi arttı tabi bu eskiye dayanıyor. Urfalıların sanatla barışması sanatı sevmesi çünkü biz hocalarımdan büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla 1965 yılında yerleşim tiyatrosu varmış ve bu günümüze kadar devam etmiştir. Bizde çok şükür son 3 yıldır Şair Nabi Konferans Salonunda her hafta tıklım tıklım seyirci ile oynuyoruz yeri gelmişken buradan da tüm Urfalı hemşerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz biz haftanın her günü pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma olacak şekilde haftanın 5 günü provalarımızı alıyoruz haftanın bir günü de Cumartesi günü oyunu oynuyoruz yani biz Belediye Şehir Tiyatrosu olarak haftanın altı günü faydalı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

‘Bu yıl 15 tane oyunumuz olacak’

“Ekibimiz şuanda 30 kişilik bir ekiple çalışıyoruz tabi bunun içinde teknik, ekip oyuncu arkadaşlarımız, ışıkçı, kostümcü, dekorcu olacak şekilde 30 kişilik ekiple çalışıyoruz.” Sözlerini söyleyen Yönetmen Hasan Ocakoğlu, “Bu sene yetişkinlere 4 oyun oynayacağız 11 tane de çocuk oyunumuz olacak yeri gelmişken onunda duyurusunu yapayım 4 Kasım Cumartesi günü sabah saat 13.00’de Şair Nabi Konferans Salonunda çocuk oyunumuz olacaktır akşamda 19.00 da yetişkinlere yönelik üstün dökmen hocamızın yazıp benim yönettiğim komşu köyün delisi isimli oyunda Urfalıların karşına çıkacağız bu senede.” diye konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

21 Eki 2017 - 11:36 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.