Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'den Flaş Transfer Açıklaması

Kongrede bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfaspor'a öncelikle kalıcı gelir noktasında çalışmalar

Kulübün ekonomik yükünün kamu kurumlarının sırtına yüklenilmesini doğru bulmadığını vurgulayan Nihat Çiftçi, 'Bizim kulübe karışma hakkımız yok ancak fikrimizi beyan ederiz. Dikkate alırlar almazlar onların bileceği iş. Bizim görevimiz kendilerine yardımcı olmak. Her zaman söyledim, sporla siyasetin ayrı tutulması lazım' dedi.

BAŞARIYA AÇ OYUNCU ALMALIYIZ

Transfer politikası konusunda yönetime uyarılarda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, 'Genç, yetenekli, ufku-hedefi olan futbolcu sahada terler, takımı bir noktaya taşır. Heyecanını kaybetmiş, belli bir yaşın üzerinde olan oyuncu bu kulüpten beslenir, zaman öldürür. Bunun başka bir mantalitesi yok' ifadelerini kullandı.

Başkan Nihat Çiftçi, konuşmasında şunları kaydetti:

‘Uzmanlığa çok önem vermemiz lazım.. Yeni üyeler, yeni delegelerle kapsayıcı bir bakış açısı ile gerek altyapı, gerek mali, gerek idari ve gerekse diğer konularda Şanlıurfaspor Kulüp yapısını yeniden gözden geçirmemiz lazım. İsim yapmış uzmanların Şanlıurfaspor’da görev alması, kulübümüzü çok güvenilir bir hale getirecektir. Şehrin tamamının güvenini sağlamamız lazım. Yeni bir bakış açısı ile sadece Şanlıurfa merkez değil, 13 ilçesiyle kavramamız lazım. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, Karaköprü Belediyespor, Siverek Belediyespor başta olmak üzere Amatör Kulüplerimiz altyapı anlamında, oyuncu anlamında Şanlıurfaspor’u besleyecek düzeye getirmemiz gerekiyor. Her kongrede sabit gelir, tesisleşme, altyapı çok önemlidir deniliyor ama bu konuda somut adımlar atılmıyor.

Aslında bir kısım adımlar var. Mevcut yönetim Futbol Lisesi noktasında önemli adımlar attı. Yatakhanesi de olacak. Bu Futbol Lisesi’nde yer alacak tüm gençlerin tüm masraflarını biz üstleneceğiz ki eğitimle donatılsınlar, yıldız sporcular ortaya çıksın.

Şanlıurfasporumuzun işadamları, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüm yükün kamu ve kurum kuruluşlarının üzerinde kalması doğru bir yaklaşım değil, geliştirici bir bakış açısı değil. Yeni bir yaklaşım ortaya koymalıyız. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi bölgesi, Sivil toplum örgütleri ve meslek örgütlerinin Kulübü sahiplenmesi ve desteklemesi gerekiyor.’’

17 Haz 2018 - 21:27 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.