Birecik’ten İsrail’e Tepki

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına STK'lar ve vatandaşlar tarafından basın açıklamasıyla

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail, Birecik’te çeşitli Sivil Tplum Kuruluşları (STK) öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamaları, yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde de düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Birecik Amine Hatun Camisinde cuma namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Birecik’teki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen basın açıklamasına, Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Birecik’teki Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklaması yapan Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Akar, "Son günlerde İslam’ın ilk kıblesi ve üçüncü Harem-i Şerifi olan Mescidi Aksa’da siyonist terör devletinin büyük bir barbarlıkla işlediği cinayetleri büyük bir nefretle telin ediyoruz. Yaşanan cinayetlerin, dökülen kanların kabul edilemez olduğunu, ümmet açısından artık bıçağın kemiğe dayandığını ve dayanılmaz bir hal aldığını görmekteyiz" dedi.

Bizler Müslümanlar olarak, bu acıyı en üst seviyede hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz ifadelerini kullanan Akar, "Gün siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür. İslam ümmetinin tüm unsurlarını, Kudüs davasına duyarlı herkesi ve her kesimi bir araya gelmeye, yeni stratejiler geliştirmeye davet ediyoruz. Bizler Birecik’te faaliyet gösteren STK’lar olarak, ümmeti ilgilendiren her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesle bir araya geleceğimizi ve dayanışma içerisinde olacağımızı, bu davaya maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları organizasyonunda, cuma namazının ardından Amine Hatun Camisi avlusunda toplanan vatandaşlar, ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip, İsrail aleyhine sloganlar atarak, İsrail bayrağını ateşe verdi.

21 Tem 2017 - 18:00 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.