Birecik İnciri Tezgâhlardaki Yerini Aldı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yetişen incir pazar tezgâhlarındaki yerini aldı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde tarlalarda yetiştirilen keten köyneği türü incirler pazar tezgâhlarındaki yerini aldı. Kilosu 5 liradan satışa sunulan incir, vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor. İlk mahsul olması dolayısıyla fiyatının biraz yüksek olduğunu belirten esnaf, önümüzdeki haftalarda fiyatta düşüşün yaşanacağını aktardı.

Pazar esnaflarından Mehmet Ölmez, "İncir sezonumuz başladı. Pazar tezgâhlarındaki yerini aldı. Günlük olarak dalından koparılarak pazara getiriliyor. İlk mahsul olduğu için şimdilik fiyatı 5 liradır. Önümüzdeki haftalarda fiyatı düşecektir inşallah. Vatandaşlarımızı pazara bekliyoruz" dedi.

"Fiyatların biraz daha düşmesini bekliyoruz"

Vatandaşlardan Bilal Bozkaya ise fiyatların biraz daha düşmesi gerektiğini belirterek, "Fiyatların biraz daha düşmesi gerekiyor. Genel olarak baktığımızda fiyatlar bir ay öncesine göre daha iyi durumda. Vatandaş olarak tabi biraz daha düşmesini bekliyoruz. Şu an taze meyve ve sebzenin mevsimidir. Ülkemiz sebze ve meyve açısından zengin, o yüzden fiyatların düşeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İHA

20 Tem 2018 - 15:51 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.