Beltur Urfa Turizmine Büyük Katkı Sağlıyor

Sosyal Belediyecilik vizyonu ile yaklaşık 17 ay önce kurulan Belediye Turizm A.Ş yani kısaltılmış adı 'BELTUR” bu kısa süre içeresinde yaptığı

Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne çıkması ile birlikte rutin yapılacak olan hizmetlerin yanında sosyal belediyeciliği de ön planda tutmak isteyen Büyükşehir Belediye kendi bünyesinde yaklaşık 17 ay önce kurduğu

BELTUR

A.Ş ile birçok hizmete imza attı. Hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan BELTUR Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde açtıkları tesislerle Urfa’ya büyük prestij kazandırdı. Belturun çalışmaları hakkında bilgi veren BELTUR Genel Müdürü Levent Kama, bu alanda ellerinden geldiğince büyük hizmetler yapmaya çalıştıklarını ve Urfa insanına en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. 17 ay önce gibi kısa bir süre önce kurulan bir şirket olduklarını söyleyen Kama, “Bizim sosyal tesislerimiz var Halfeti de sosyal tesisimiz var, Halfeti de teknemiz, otelimiz var, Bozova çatakta tesisimiz var, Bozova çatak mesire alanımız var, cumhuriyet sosyal tesisimiz var, 1500 kişilik havuz başı kır düğün salonumuz var, Sakıp’ın köşkü var, hamarat eler var ve şimdide yeni açtığımız yöresel ana sıcaklar yemekler fabrikamız var o tesisimizde de eğitim veriyoruz.” dedi.

‘Birleşmiş milletlere protokol anlaşma imzaladık’

BELTUR Genel Müdürü Levent Kama, “Bizim sosyal tesislerimiz var Halfeti de sosyal tesisimiz var, Halfeti de teknemiz, otelimiz var, Bozova çatakta tesisimiz var, Bozova çatak mesire alanımız var, cumhuriyet sosyal tesisimiz var, 1500 kişilik havuz başı kır düğün salonumuz var, Sakıp’ın köşkü var, hamarat eler var ve şimdide yeni açtığımız yöresel ana sıcaklar yemekler fabrikamız var o tesisimizde de eğitim veriyoruz. Birleşmiş milletlere protokol anlaşma imzaladık. Birleşmiş milletler kimi bize gönderirse biz ona eğitim veriyoruz. Eğitimin karşılığında 1500 liraya da kursiyerler de para veriyoruz ve aynı zamanda birleşirmiş milletler bu fabrikanın tamamını kendileri kurdu. Yani o para benim belediyenin Beltur’un cebinde çıkmadı.” dedi.

‘Hiçbir destek almadan kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz’

“Biz 16,17 aydır kurulmuş şirketiz” diyen Levent Kama, “16,17 aydır kendi ayaklarımızın üstünde duruyoruz yani belediyeden herhangi bir bütçemiz yok. Atıyorum basın yayın daire başkanını, kültür başkanın farklı farklı fen işleri herkesin kendi bütçesi olur. Bizim bir bütçemiz yok biz kendi kazandığımızla kendi kendimizi çeviriyoruz çalışanlarımızın maaşını ödüyoruz, vergimizi veriyoruz biz bu şekilde bir çalışma sergiliyoruz şükürler olsun çok iyi bir noktaya getirdik. Bundan önce tesislerimiz böyle değildi bir tane tesis vardı ama bu şekilde bir tesisi değildi, şimdi biraz daha profesyonel çalışmalara yürüdük. Cumhurbaşkanımız gecen sene geldiğinde organizasyonunu biz yaptık, Başbakanımız geldiğinde her türlü çalışmalarını biz yapıyoruz ve bakanlarımız geldiğinde biz yapıyoruz yani 15 Temmuzda inanılmaz derecede çalıştık gece gündüz gerek insanlara komaya hazırladık insanlar dereken polisimize emniyetimize komanyalar hazırladık. Sabahın beşinde, altısında sandviçler hazırladık emniyet personellerine gece nöbete olanlara yani biz bu şekilde bir mücadele veriyoruz çalışmalarımızın tamamı budur.” Diye konuştu.

‘Belediyemize zararımız yok faydamız çok’

“Belediyemizde zararımızdan çok katkımız var yani bir zararımız belediyemize yok. Diyen Kama, “Şirketimizi çok güzel bir şekilde yönetmek istiyoruz. İnanılmaz derecede biz mücadele edelim sonuçta biz burada kalıcı değiliz, bizden sonra gelen adam da zirveden başlasın ki onun üstüne koymaya devam etsin. Tek amacımız insanları eğitmek insanları yönetmektir bizim burada ki tek hedefimiz budur Şanlıurfa da hep şöyle derler ya işte çalışan personel yok, ya personeller çok tembel yöneticiler olarak siz ne yaptınız, yönetici olarak siz bu personellerinizle ne kadar ilgilendiniz, siz bir lider olarak personellerine nasıl bir destek verdiniz, siz bu insana eğitim verdiniz yani ne yaptınız da ne istiyorsunuz. Yok, sadece çalışsın bize öyle bir dünya yok. Bir şeyler yapmak istiyorsanız ilk önce ekibiniz olacak. Ben şuan ekibime diksiyon eğitimi veriyorum, iş güvenliği eğitimi veriyorum, birlik beraberlik eğitimi veriyorum, aileleriyle yaşam ilgili eğitim veriyorum yani bunları çok değerli hocalarımız var rica ediyorum geliyorlar bir saat bir buçuk saat ücretsiz beraber bir konferans yapıyoruz, sohbet ediyoruz ondan sonra çıkıp gidiyor. Onun için çalışanlarımıza değer vermemiz gerekir.” Şeklinde konuştu.

‘Şanlıurfa turizmine ne katabilir derdindeyiz’

Beltur A.Ş Genel Müdürü Levent Kama son olarak şunları kaydetti; “Kara Ali kapılıcıları ilgili araştırmalarımız yaptık Şanlıurfa turizmine ne katabiliniriz çok büyük mücadeleler biz veriyoruz aslında Kara Ali de bize ait bir yer yok orada bize ait bir olması lazımı, o sıcak suyu kulana bileceğimiz bir güzergâhta olması lazım ve bunun maliyeti biz inanılmaz derecede yüksek gelirdi. Yani atıyorum orda bir tesis yaptık oraya 20 milyon, 20 milyon para harcayana kadar memleketimizde, köylerimizde daha içecek su yok bunu başkanımız sürekli söylüyor diyor. Köye gidelim köye bir içme suyu yapalım orada maliyet çok yüksek şimdi bize ait olan yerleri halka açıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

18 Oca 2018 - 08:17 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.