Başkan Nihat Çiftçi’den Önemli Açıklama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Büyükşehir Belediyesi BELSAN Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan hizmet binasının

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ulaşım kompleksi, 3 bin metrekarelik hizmet binası, toplu taşıma araç şoförlerinin dinlenme alanları, yemekhaneler ve idari büroları içerisinde barındırıyor.

Açılışta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın kalkınması için herkesin görevini en iyi şekilde yapması lazım" diyerek, algı operasyonlarına karşı her zaman olduğu gibi dik duracaklarını belirtti.

“TOPLU TAŞIMADA ÇIĞIR AÇTIK”

Konuşmasında Başkan Çiftçi, “Şanlıurfa çalışmalarımız ile büyüyor, gelişiyor ve kendini yeniliyor. Göreve başladığımızda Büyükşehir Belediyemize bağlı olan BELSAN A.Ş’miz vardı. Yapım, inşaat, ulaşım ve sosyal her türlü işe bakıyordu. Bunun tek şirketle olmayacağını görerek 4 şirkete bölmüş olduk. BELSAN A.Ş. ulaşım anlamında, BELSAN Sosyal tesis anlamında, BELTAŞ yapı ve inşaat anlamında BELENERJİ de enerji noktasında Büyükşehir’imizi bir noktaya getirme anlamında şirketlerimizi uzmanlaştırmaya doğru götürdük. Eskiden zarar eden şirketlerimiz şimdi de kar etmeye başladı. Hem istihdam oluştururken, hem bu hizmetleri yapmak kolay değil. 3 yıl önce bir dairede personelini sevk ve idare eden şirketimiz birçok izleme merkezleri ile terminalde yer alan kapalı alanlarında ve şuanda da ulaşım kampüsümüz içerisinde kurulan 3 bin metrekarelik idari ve yönetim binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Şimdi 991 personel ile Şanlıurfa’mıza daha güzel hizmetler verecek. Eğer personelleri sağlıklı bir ortamda onların gelişimini sağlayabilecek fiziki ortamı sağlayamazsanız Şanlıurfa’nın ulaşımını bir noktaya getiremezsiniz. İnşallah bugün test sürüşünü gerçekleştireceğimiz ve 21 Kasımda açılışını gerçekleştireceğimiz yeni trambüs projesi ile artık Şanlıurfa ulaşımda çığır açacak. Gerek Ulaşım Master Planı gerek ise raylı sistem projeleri hazırlanıyor. Ulaşım Master Planı ve raylı sistem için Çinli teknik heyetimiz ile ortak bir şekilde çalışıyoruz. Şehrimizde bir çok konu konuşuluyor ama bizler işimize bakıyoruz" dedi.

“YEREL KALKINMA TANITIM TOPLANTISINA HERKESİ DAVET EDİYORUM”

Yarın tanımı olacak olan Şanlıurfa’da Yerel Kalkınma Tanıtım toplantısına tüm Şanlıurfalıları davet eden Başkan Nihat Çiftçi, “16 Ekim saat 14.00’de tanımı olacak olan projemize tüm Şanlıurfalıları davet ediyorum. Eğer biz birbirimizi anlayamaz isek Şanlıurfa bu hizmetlerden eksik kalır, yaptığımız tüm hizmetler de Şanlıurfa’ya katkısı bulacak olan projeler ve çalışmalar var. Şanlıurfa alanı itibari ile bir bütündür ve bizler kadrolarımız olarak her noktaya adil bir şekilde hizmet ediyoruz. Tüm ilçelerimizi birer birer merkez standartlarına dönüştürüyoruz, bunların hepsini çok kısa süreler içinde yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken hatalarımız da olabilir her şey dört dörtlük değil, dışardan gazel okumak kolay” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR İLE ŞANLIURFA TÜM İLÇELERİ İLE GELİŞİYOR”

“Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın çalışmaları ile 13 ilçemiz gelişiyor” diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Yeni model de artık yeni bir vizyon ile bakıyoruz, yolumuza şehir olarak devam edeceğiz ve bu kalkınma modelinin temelinde Şanlıurfa’nın gelişmişliği var. Şanlıurfa’nın istihdamı var, gençlerimizin geleceği var. Turizm’in gelişmesi, OSB’lerin büyümesi var ve Şanlıurfa’mızın kalkınması var. Burada oluşturulacak olan istihdam işsizliği ortadan kaldıracak, elde edilecek olan ürünler markalaşmayı getirecek, markalar ise Ticaretimizde, borsamızda ticaretin canlanmasına yol açacak. Şehir bir bütün sokaktaki vatandaşlarımızın talebi iş istemek ‘Ben Belediye Başkanıyım ve işçi bulma kurumu değilim’ diyemiyorum, o zaman hep birlikte el ele vereceğiz, cesaret ile hiç kimseden çekinmeden kamuoyunun önünde hiç kimsenin çekincesi olmadan gelip hesap görsün” sözlerini kullandı.

“DÖNEMİ KURTARAN BİR ANLAYIŞTA OLMADIK VE OLMAYACAĞIZ”

“Bu şehrin kalkınması için herkesin görevini en iyi şekilde yapması lazım” diyen Başkan Nihat Çiftçi, "Eğer ki görevini iyi bir şekilde çalışma arkadaşları ile birlikte yürüten bir kardeşiniz varsa ve bu şehirde bir problem ise bizler izin almasını da biliriz. Şehrimizin 4’te 3’ü gece kondu, bu gecekonduları bugüne kadar bu şehirde yaparız, ederiz burayı kentsel dönüşüm alanı ilan ettik diyerek 10 - 15 yıldır bu mahalleri böyle bırakan zihniyete yazıklar olsun. Halepli Bahçe, Yakubiye, Hızmalı, Karakoyun, Süleymaniye, Akşemsettin ve Kalkandaki kardeşlerimize sesleniyorum; Yakamızı tutuyor musunuz ne zaman bizleri bu evlerden kurtaracaksınız burayı kentsel dönüşüm ilan ettiniz bize yeni evleri ne zaman yapacaksınız diyen sizler değil misiniz. Peki biz sizinle ilgili olarak bir adım atmadan yarın öbürü gün nasıl huzurunuza geleceğiz. Elimizde bir proje olmadan, TOKİ ile anlaşma yapmadan biz nasıl huzurunuza çıkacağız. Bende kalkıp herkes biri bir dönem sizleri kandırabilirim ama ben Şanlıurfa’nın evladıyım ve bu şehirde anlı dik bir şekilde yürümek istiyorum. Ve Allah’ın izni ile kentsel dönüşüm anlamında neye mal olursa olsun Allah’ın izni ile bu projemizi gerçekleştireceğiz. 15 yıldır burada yaşayan insanlarımız bizlere artık hiç güvenmiyor ve kaynak olmadan Yeşildirek gelişemiyor. Kalkıp sığ düşünerek insanları eleştirmek kolaydır. Meclisimizde benim ile birlikte hareket eden arkadaşlarımız olayın iç yüzünü bildiği için bu proje kentsel dönüşümü gerçekleştireceğini ve burada elde edilecek olan kaynağı sadece dönüşüm de kullanacağı için Türkiye’nin en başarılı planına imza attıkları için şimdi benim ile birlikte hedef tahtasına koyuluyorlar. Atık şunun biliyor ki Şanlıurfa artık sahip çıkıyor Allah hepsinden razı olsun, yüzlerce binlerce destek telefonu aldım. Şanlıurfa’nın tamamı bizim, Şanlıurfa’nın tamamı Nihat Çiftçi’nin mülkiyetinde bunu herkes böyle bilsin, her yeri kalkındırmak ve geliştirmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.

“TEK AMACIM KENDİ DÖNEMİMDE ŞANLIURFA’YA ADAM AKILLI HİZMET ETMEK ”

“Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı istemek herkesin hakkı” diyen Başkan Nihat Çiftçi, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Siyaset yapabiliriz, Şanlıurfa’da yarışabiliriz bunun kadar normal bir şey yoktur ve herkeste Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir ama bırakın kendi dönemimde Şanlıurfa’ya adam akıllı hizmet edebileyim. Gerçekten sorunlu noktalara el atayım üstüne gideyim. Çevre yolu yapıyoruz 1 ay sonra nasıl bitmedi diye algılar oluşuyor. Trambüs projesini bitirmek üzereyiz, testini yapacağız ve daha testi yapılmadan Araç dönmüyor diye bir algı oluştu. Türkiye’nin en büyük köprülü kavşağını çalışarak, didinerek Şanlıurfa’nın göbeğine Çevik Kuvvet kavşağına indirgiyoruz. Köprülü kavşaklar niçin bugüne kadar bekletildi. Şanlıurfalı kardeşlerimiz sorsunlar. Şimdi Dağ eteğindeki malikleri hemen hareketlendirmeye başlıyorlar, neymiş efendim devlet için yaptığımız kentsel gelişim ve dönüşüm alanından dolayı sizin buraya alt yapı çalışmaları gelmeyecek. 3 Yıl önce göreve geldiğimde GAP Vadisini geçecek Çelik Köprülerin temelini ben attım, projelerini ben gerçekleştirdim. Oradaki çevre yollarını arkadaşlarımız ile birlikte kamulaştırdık, projelendirdik ve yılların beklediği sorunlar vardı bunları hep birlikte çözdük. Ve dolayısıyla Fen İşleri Daire Başkanlığımız buranın çalışmalarına başlamış durumda. Biz her yere hizmet götüreceğiz ama bizler fakiri de düşüneceğiz, Tarihi yapılarımızı, şehrin gelişimi ve çevreyi düşündüğümüz gibi. Yıllardır birçok il kendi kentsel dönüşümünü gerçekleştirdi. Aynı Şekilde Gaziantep Şahinbey’de şehrin 15 kilometre uzağındaki 9 bin dönümlük alanda TOKİ işbirliği proje yapıldı ve 2 yıldır devam ediyor ama onlarda kimse infaz edilmedi. Herkes tebrik etti ve herkes el birliği yaptı. Benim yanıma gelen hangi arkadaşı projeden uzaklaştırdım, benim ile birlikte yürümek isteyen hangi büyüğümüze saygıda bulunmadık.”

Açılışı ardından yeni hizmet binasını gezen Başkan Nihat Çiftçi’ye Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli eşlik etti.

HABER MERKEZİ

16 Eki 2018 - 08:29 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.