Başkan Gülebak: “Özgür Basına Her zaman İhtiyaç Var”

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz´da

Başkan Gülebak mesajında toplumun doğru bilgilendirilmesi noktasında basın mensuplarına büyük iş düştüğünü belirterek toplumsal yaşantımızda basının çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Toplumu doğru bilgilendirmenin mümkün olması için özgür bir basına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Başkan Gülebak, “24 Temmuz 1908'de sansürün kaldırılması yönünde alınan karar, işte bu bakımdan tarihi bir önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Bu bağlamda değerli basınımıza düşen en büyük ödevlerden biriside içinde yaşadığı toplumun milli ahlaki insani ve kutsal değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği Muasır Medeniyet seviyesine ulaşmada öncü rol oynamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, sevgilerimi sunarım" dedi.

24 Tem 2018 - 08:41 Şanliurfa- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.